1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AA ve ANKA'ya Göre Son Durum
TSK’nin Rojava’ya Saldırıları Sürüyor

TSK’nin Rojava’ya Saldırıları Sürüyor

Geçtiğimiz gün hava saldırısı ile Rojava'yı bombalayan TSK, Rojava'ya dönük top atışlarını artırdı. Saldırılara YPG ve YPJ de karşılık veriyor.

A+A-

TSK’ye bağlı savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’yı bombalamasından sonra Rojava’da TSK askerleri ile YPG ve YPJ’liler arasında başlayan çatışmalar sınır hattında giderek yayılıyor. TSK’nin ağır top atışlarını sürdürdüğü Rojava’da, sivil yerleşim yerleri de atışlardan etkileniyor.

TSK, geçtiğimiz gün düzenlediği hava saldırılarından sonra Afrin kantonuna  yönelirken Mardin’in Kızıltepe ilçesinin hemen karşısındaki Cızir Kantonu'na bağlı Dirbêsiyê’ye de ağır zırhlı araçlarla girmek isterdi. YPG'lilerin Dirbêsiyê’ye girmek isteyen TSK askerlerine cevap vermesiyle başlayan çatışmalar yer yer sürerken yerel kaynaklar TSK’nin Kızıltepe bölgesine asker ve zırhlı araç yığınağını arttırdığını belirtiyor. ANHA’nın haberine göre de Dırbêsiyê’ye top atışlarını artıran TSK’nin bir topunun isabet ettiği Tilêlûle köyünde siviller de zarar gördü. Ancak sivillerin zararına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dirbêsiyê’de YPG ve YPJ güçleri ile TSK askerleri arasında kısa süreli çatışmalar yaşanırken TSK bölgeye dönük ağır top atışları yapmayı sürdürüyor.

AFRİN'E SALDIRI

TSK, ağır silahlarla Antep'in İslahiye ilçesinin hemen karşısındaki Afrin’in Raco ilçesine bağlı Kara Baba köyüne yönelik bir saldırı düzenledi. YPG ve YP’ye bağlı güçlerin saldırılara cevap vermesiyle başlayan çatışmalar sürüyor.

TSK’nin yoğun top atışı ile sürdürdüğü saldırılara YPG ve YPJ güçleri de sert karşılık veriyor.

TSK’nin Dirbêsiyê ve Afrin’e yönelik salıdırılarla eş zamanlı olarak Şehba bölgesine yönelik saldırıları da devam ediyor. Cerablus, Azez, Mare bölgesini kapsayan Şehba’ya ve köylerine dönük saldırılara TSK’nin desteklediği ÖSO grupları da katılıyor.

Şehba bölgesindeki ANHA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre TSK ve desteklediği gruplar Til Rıfat kasabası ile Tıl Cibrîn köyüne havan topları atmayı sürdürüyor. Bu bölgeye dönük top atışlarında şimdiye kadar 7 havan topunun bölgeye isabet ettiği ve sivillere ait yerleşim yerlerinde de maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

TEV-DEM'DEN SALDIRILARA TEPKİ

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Bedran Çiya Kurd, TSK’nin Dirbêsiye kentine yönelik saldırısının Kürt halkına yönelik saldırıların devamı olduğunu söyledi.

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Bedran Çiya Kurd, TSK’nin Dirbêsiye kentine yönelik operasyonlarına ilişkin ANHA’ya konuştu. TEV-DEM Yürütme Konseyi üyesi Çiya Kurd “TSK, YPG ve YPJ savaşçılarının Dirbêsiye kentindeki noktasını hedef aldı. Savaşçıların karşılık vermesi sonucu işgalci orduya ait bir tank imha edildi” dedi.

Çiya Kurd, Türk devletinin doğrudan Rojava ve Kuzey Suriye’ye saldırılarını sürdürdüğünü belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye tarafından desteklenen DAIŞ çeteleri, Rakka kentinde ağır darbe aldıktan sonra, Türkiye Rojava’ya saldırmaya başladı. Bununla amaçları QSD savaşçılarının ilerlemesini engellemektir.”

Çiya Kurd, Efrin, Şehba ve Dirbêsiye saldırılarının YPG ve YPJ’nin başarılarına karşı Türkiye ve AKP hükümetinin kinini gösterdiğini de sözlerine ekledi.

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Bedran Çiya Kurd saldırıların sürmesi halinde YPG ve YPJ’nin TSK'ye karşılık vermeyi sürdüreceğini belirterek uluslararası topluma da Türk devletinin ihlallerini durdurmak için girişimde bulunması  çağrısı yaptı. Çiya Kurd, Rojava ve Kuzey Suriye halkına da AKP saldırılarına karşı birliğini güçlendirmesi ve federasyon projesini desteklemelerini istedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.