1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump, Ulusuna İlk Kez Seslendi
Trump, Ulusuna İlk Kez Seslendi

Trump, Ulusuna İlk Kez Seslendi

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasını yaptı.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasını yaptı. Trump, ilk ulusa sesleniş konuşmasında birliktelik mesajı vererek, yeni ve daha güvenli bir ABD çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ilk ulusa sesleniş konuşmasında, "Amerika Birleşik Devletleri merhametli bir ulus: Dünyanın dört bir yanındaki muhtaç kişilere ve yoksullara yardım ediyor. Başka ülkelerden daha fazla yardım ediyor olmamızla ülke olarak hep birlikte gurur duyuyoruz. Ancak Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak en büyük mücadelem, sadakatim, en büyük şefkatim ve sürekli endişem Amerika’nın çocukları, Amerika’nın mücadele eden işçileri ve Amerika’nın unutulmuş toplulukları içindir. Ülkede yaşayan yasadışı göçmenler ile ilgili Demokratlarla birlikte çalışarak bu önemli sorunu ortadan kaldırmak istiyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump, konuşmasında ekonomi, iç güvenlik, Afganistan, Irak, vergi indirimi ve Meksika sınırına yapılması planlanan duvara yer verdi. Dış politikada ağırlığı Irak ve Afganistan’a veren Başkan Trump, Guantanamo’nun açık kalması için kararname imzaladığını da açıkladı. Ağırlıklı olarak ekonomiyi ele alan Trump, son 2 yılda yükselen işsizlik oranının yavaş yavaş azalacağı sözünü verdi ve gelecek 3 yılda sosyal hizmet alanları dışındaki ekonomik harcamaların dondurulmasının planlandığını belirtti. Başkan Trump’ın sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında, eşi Melania Trump’a da övgüler yağdırdığı görüldü. Ayrıca Trump, Irak konusunda ABD Başkanlığına adayken verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Trump, "Başkan adayıyken bu savaşı sonlandıracağımı söylemiştim. İşte başkan olarak bunu yapıyorum. Bu Ağustos’tan itibaren Irak’ta görev yapan askerlerimizi çekeceğiz. El Kaide’yle savaşımız sürerken Irak’ı Iraklılara bırakacağız" şeklinde konuştu.

Afganistan halkı için ise Trump, "Afganistan’da rüşvetin sona ermesi ve Afgan halkının hakları için müttefiklerimizle birlikte çalışacağız. Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump, Kuzey Kore’nin ABD’yi nükleer uçlu füzelerle tehdit etmesini büyük bir felaket olarak nitelendirdi. Trump, nükleer silahların dünya barışını tehdit ettiğini vurgulayarak, böyle giderse Kuzey Kore ve İran’ın gittikçe artan şekilde uluslararası sistemden izole olacaklarını belirtti. Ayrıca Trump, Guantanamo Körfezi’ndeki tutukevinin açık kalması için başkanlık kararnamesi imzaladığını açıkladı.

Trump, Ulusuna İlk Kez Seslendi

Trump, Ulusuna İlk Kez Seslendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.