1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gürcistan'da 'Uyuşturucu Operasyonu' Protestosu
Trump, Ulusal Güvenlik Stratejisini Açıkladı

Trump, Ulusal Güvenlik Stratejisini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ulusal güvenlik stratejisini açıkladığı konuşmasında "Kuzey Kore rejimi dünyayı tehdit etmemeli dedi.”

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin ulusal güvenlik stratejisini açıkladığı konuşmasında "Kuzey Kore rejimi dünyayı tehdit etmemeli" dedi.

Başkan Donald J. Trump, yeni bir Ulusal Güvenlik Stratejisinin Amerika’nın dünyadaki avantajlarını geri kazandıracağını söyledi. Trump, “Hükümetimizin ilk görevi, halka, vatandaşlarımıza - ihtiyaçlarını karşılamak, emniyetlerini sağlamak, haklarını korumak ve değerlerini savunmaktır” şeklinde ifade etti.

"Topluluklarımıza uyuşturucu ve şiddet saçan uluslar suç örgütleridir"

Trump, “2017 Ulusal Güvenlik Stratejisi, Amerika Birleşik Devletleri’ne yurt dışında saygı göstermek ve evdeki Amerikan güvenini yenilemek için yapılan 11 aylık Başkanlık eylemine dayanmaktadır. Stratejik güven, Birleşik Devletlerin yaşamsal ulusal çıkarlarını korumasına olanak tanır. Strateji, hayati dört ulusal çıkar ya da "dört direk" olarak tanımlıyor. I. Anavatanı, Amerikan halkını ve Amerikan yaşam biçimini koruyun, II. Amerikan refahını teşvik edin, III. Güç kullanarak barışı koruyun, IV. Önceden Amerikan etkisi. Strateji, aşağıdakiler dahil olmak üzere dünyadaki duruşumuzu etkileyen temel zorlukları ve eğilimleri ele almaktadır. Bunlar, Çin ve Rusya gibi çıkarları ve değerleri ile çatışan bir dünyayı şekillendirmek için teknoloji, propaganda ve zorlama kullanan Revizyonist güçler, Terörü yayan, komşularını tehdit eden ve kitle imha silahlarını takip eden bölgesel diktatörler, Kötü bir ideoloji adına masumlara karşı şiddeti teşvik etmekten nefreti cezbeden teröristler ve topluluklarımıza uyuşturucu ve şiddet saçan uluslar suç örgütleridir" dedi.

"Sınır güvenliği güçlendirilecek, ulus ötesi suç örgütleriyle mücadele artırılacak"

Trump, "Temel sorumluluğumuz Amerikan halkını, vatanını ve Amerikan yaşam biçimini korumaktır. Sınırlarımızın kontrolünü güçlendireceğiz ve vatanını korumak ve egemenliğimizi yeniden kazanmak için göçmenlik sistemimizi yeniden düzenleyeceğiz. Amerika, tehditleri kaynaklarına göre hedefleyecek, tehditlerle sınırlarımıza ulaşmadan yüzleşmek ya da insanlara zarar vermek durumunda kalacağız. Yeni altyapı ve dijital ağlarımızı korumak için gösterdiğimiz çabaları iki katına çıkaracağız çünkü yeni teknoloji ve yeni düşmanlar yeni güvenlik açıkları yaratıyor.

Füze saldırılarına karşı Amerika’yı savunmak için katmanlı bir füze savunma sistemi kullanıyoruz" dedi.

"Güçlü bir ekonomi, Amerikan halkını korur, hayat tarzımızı destekler ve gücümüzü sürdürür"

Trump, "Amerikan ekonomisini, ulusal gücümüzü geri getirmek için gerekli olan Amerikan işçilerinin ve şirketlerin yararına yenileyeceğiz.

Amerika kronik ticari istismarlara artık dayanamayacak ve özgür, adil ve karşılıklı ekonomik ilişkileri sürdürecektir. 21. yüzyıldaki jeopolitik rekabeti başarmak için Amerika araştırma, teknoloji ve yenilikçilikte lider olmalı. Ulusal güvenlik yenilik tabanımızı, fikri mülkiyetimizi çalanlardan ve özgür toplumların yeniliklerinden haksız yere istifade edenlerden koruyacağız. Amerika, uluslararası pazarların açık kalmasını sağlamak için enerji hakimiyetini kullanacak ve çeşitlendirmenin ve enerji erişiminin faydalarının ekonomik ve ulusal güvenliği ilerletmesini sağlayacaktır" dedi.

"Kuzey Kore rejimi dünyayı tehdit etmemeli"

Ulus devletlerin sürekli rekabet halinde olduğunu ve ABD’nin egemenliğini dost ve düşmandan korumak ve savunmak için tüm cephelerde mücadele etmesi gerektiğini belirten Trump, "İran Devrim Muhafızları terörizmi destekliyordu ve biz onlara yaptırım uyguladık. ABD, DEAŞ’e önemli darbeler indirmiştir. Nereye kaçarlarsa takip ediyoruz ve ABD sınırlarından içeri girmelerine izin vermiyoruz. Kuzey Kore’nin izole edilmesinde daha yapacak çok şey var. Kuzey Kore rejimi dünyayı tehdit etmemeli" dedi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.