1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. HDP Kağızman İlçe Başkanı Gözaltına Alındı
TRT Türkü, Kars Türkülerini Tanıtacak

TRT Türkü, Kars Türkülerini Tanıtacak

Karslı gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin, TRT Türkü’de tanıtılacak.

A+A-

Karslı gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin, TRT Türkü’de tanıtılacak. Bir saatlik programda Salih Şahin’in halk müziği ve manileri üzerine çalışmaları, bu işe gönül veren ailesi ile birlikte Kars Türküleri de anlatılacak.

TRT Ankara Radyosu’nca hazırlanan Sabri Sabuncu’nun yapımcısı olduğu Salih Turhan ve Abuzer Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Türkü Muhabbeti” programına Salih Şahin konuk olacak. 17 Kasım 2017 günü saat 18.00-19.00 arasında yayınlanacak programda Salih Şahin’in Kars’taki çalışmaları, kapanan TRT Kars Radyosu’ndaki Serhattan Sesler Korosu’nun müzik faaliyetleri ile Kars’ta ozanlık konusundaki çalışmalar ele alınacak.

Kars’ta müzik aletleri ve müzik eserleri yapımcılığı ile derleme çalışmalarını sürdüren Salih Şahin’in bazı öğrencileri TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda halk müziği sanatçısı olarak çalışıyor.

Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı olan Şahin’in çok sayıda Kars Türküsü ile eserleri TRT’de repertuara alınmıştı. Yaklaşık olarak bir saat sürecek olan programda Kars Türküleri, Salih Şahin’in yayınladığı kitaplar, babası Şahin Kara Şahin’in TRT Kars Radyosu’ndaki çalışmaları ile Aşık Şenlik gibi Karslı aşıkların da işleneceği belirtildi.

TRT Türkü, Kars Türkülerini Tanıtacak

TRT Türkü, Kars Türkülerini Tanıtacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler