1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP'den 'Çiğ Süt Fiyatı'na Tepki.. Çiftçi Kazanamıyor, Tüketici Kan Ağlıyor!
Trafik Cezasını Mahkemeden İptal Ettirdi

Trafik Cezasını Mahkemeden İptal Ettirdi

Kars Sulh Ceza Hakimliği tuzak kurmanın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığına hükmederek, uyarı levhası olmadan kesilen trafik cezasını reddetti.

A+A-

Kars Sulh Ceza Hakimliği tuzak kurmanın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığına hükmederek, uyarı levhası olmadan kesilen trafik cezasını reddetti.

Kars’ta 2014 yılında Kars Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından aşırı hız gerekçesiyle Kars Barosu Avukatlarından Necat Yağcı’ya 23.10.2014 tarih ve HF 563887 nolu idari para cezası kararına hükmedilmek ile birlikte, bu duruma itiraz eden Avukat Yağcı, Kars Sulh Ceza Mahkemesine ‘Uyarı Levhası’ olmadan aşırı hız cezası kesilemeyeceğini belirterek, kesilen, İdari Para Cezasına itiraz etti.

Dava, Kars Sulh Ceza Hakimliği’nde görülerek 02.02.2015 tarihinde karara bağlandı. Karara bağlanan itiraz davasında, Kars Sulh Ceza Hakimliği; “İtiraz eden Avukat Necat Yağcı’nın 70 km/s hızla seyretmesi gereken yolda 90 km/s hızla seyrettiği radarla hız denetimi ile tespit edilmiş ve buna ilişkin fotoğraf gönderilmiş ise de; Avukat Yağcı’nın uyarı işareti bulunmadığını ileri sürdüğü, uyarı işareti (hız sınırı ve radarla hız denetimi yapıldığını gösterir) bulunduğuna dair Kars Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’nce bir delil ibraz edilmediği, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemenin, tuzak kurmanın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı, Yargıtay kararlarının bu yönde olduğu (Yargıtay 7.CD 08/07/2014 - 2954 -14281), bu suretle itiraz eden Avukat Yağcı’nın itirazı yerinde görülmekte birlikte usulsüz düzenlenen tutanağı iptal edilmesine, idari para cezasının kaldırılmasına” karar verdi.

5326 sayılı Kanunun 28/8 maddesi gereğince Kars Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğünün 23.10.2014 tarih ve HF 563887 nolu idari para cezasının hukuka aykırı olduğu yönünde karar veren Kars Sulh Ceza Hakimliği’nin idari yaptırım kararını kaldırmasına ve kararın taraflara tebliğine kesin olarak karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.