1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Artvin’de Boğalar Sezonun İlk Yarışına Çıktı
Toplu Ulaşım Konforu Artıyor

Toplu Ulaşım Konforu Artıyor

Mevsim şartları sebebiyle soğuk havalarda yolcuların ısınmasını temin etmek, sıcak havalarda da serinlik sağlamak için klimalı duraklarla toplu ulaşım konforu artırılıyor.

A+A-

- Mevsim şartları sebebiyle soğuk havalarda yolcuların ısınmasını temin etmek, sıcak havalarda da serinlik sağlamak için klimalı duraklarla toplu ulaşım konforu artırılıyor.

Erzurumluların mevsim şartlarından olumsuz etkilenmesini önlemek için Erzurum Büyükşehir Belediyesi klimalarla donatılmış yolcu duraklarını hizmete alıyor. Kış mevsiminde ısıtma, yazın serinletme özelliği olan duraklar, Yıldızkent TOKİ, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Hilalkent’te hizmete alındı. Otobüs takip sistemine de sahip olan duraklarda toplu ulaşım aracını bekleyen yolcular, otobüsün ne kadar sürede durağa geleceğini de görebiliyorlar. Elektrik prizlerinin de yer aldığı duraklarda bekleme esnasında yolcular aynı zamanda telefon, ipad, laptop gibi cihazlarını şarj edebiliyorlar. Her biri 7 metrekare büyüklüğündeki otomatik kapılı otobüs duraklarının 2015 yılında 15 adet daha ilave edilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KAPALI BEKLEME İSTASYONU

Havaalanına servis yapan otobüslerin hareket noktasına da kapalı bekleme istasyonu kuruldu. Tren garının olduğu bölgede inşa edilen kapalı bekleme istasyonu da klima ile donatılarak yolcuların mevsim şartlarından olumsuz etkilenmesi önlenmiş oldu. Bekleme istasyonunda yolculara ücretsiz sıcak içecek ikramı da yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.