1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Borç Yapılandırması'nda Son Gün
Tkdk 42 İlden Sonra İzmir’de

Tkdk 42 İlden Sonra İzmir’de

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 42 ilden sonra İzmir’de kuruluyor.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 42 ilden sonra İzmir’de kuruluyor. Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların gelir düzeylerinin yükseltilmesi, köyden kente göçün önlenerek tarımsal işletmelerin modernizasyonu ve kırsalda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan kurum İzmir’de kırsal alanda yaşayan vatandaşlara destek olacak.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın girişimleriyle İzmir’de koordinatörlük açacak olan TKDK, sadece tarım ve hayvancılık değil, gıda sanayi ve turizm gibi geniş bir alanda yatırımların desteklenmesi ve teşvik edilmesini sağlayacak. Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ile istihdamın artmasına destek olacak TKDK’nın İzmir’de kurulacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler ile Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynaklar, kırsal kalkınmayı destekleyecek. Hemşehrilerimizin kurumdan istifade etmeleri kentimizin gelişimine ciddi boyutta destek verecektir” dedi.

“TARIM VE SANAYİ SEKTÖRÜ MODERNLEŞECEK, İSTİHDAM ARTACAK”

TKDK İzmir İl Koordinatörlüğünün kentimizde kurulmasıyla tarım ve hayvancılık ile uğraşan hemşehrilerimize büyük avantaj sağlanacağının altını çizen Kalkan, “İzmir tarihten bugüne ülkemizin sanayi ve ticaret merkezleri arasındadır. Kırsal alanda yaşayan hemşehrilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi, ekonomik anlamda ciddi bir istihdam sağlanması, tarım ve sanayi sektöründeki işletmelerin daha modern ve üretken hale gelmesi açısından oldukça önemlidir. Biz de kurumun çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Hemşehrilerimiz her zaman en iyisini hak ediyor. Biz de İzmir için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Kurumun, İzmir İl Koordinatörlüğü için gereken katkıyı sağlayarak çalışmalarının da takipçisi olacağız” diye konuştu.

“VATANDAŞA HİZMET ETMEKLE MEŞGULÜZ”

Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ilde yaygınlaştırılmasının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümetin eylem planında da bulunduğunu belirten Kalkan, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 42 ilde faaliyetlerini yürüten kurum kalan 39 ilde de teşkilatlanma aşamasında. Birileri konuşmakla zaman kaybetsin. AK Parti 13 yıldır olduğu gibi, verdiği vaatleri yerine getirmek, vatandaşa hizmet etmekle meşgul” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.