TEOG Yapılmayacak !

TEOG Yapılmayacak !

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu sene TEOG yapılmayacak"dedi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sisteminde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırıldığını söyledi.

Yılmaz hangi sistemin geleceği sorusu üzerine ise “Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Eylül’de bir televizyon programında  “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım” demişti. 

"Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk"

Yılmaz, TEOG'un bu sene uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine "Bu sene uygulanmayacak, bu sene TEOG yapılmayacak" dedi.

Bakan Yılmaz "TEOG'un kaldırılmasına karar verildi. TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Etüd merkezleri ne kadar artmıştı değil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evladının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın...

“Son sözümüz şu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye'yi hep beraber 21'nci yüzyıla taşıyacağız.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.