1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da Müftü İlk 'Resmi Nikah'ı Kıydı
Telekom’un Bağlantı Kabloları Yerlerde

Telekom’un Bağlantı Kabloları Yerlerde

Kars’ta binaların duvarlarından sarkan telefon kabloları görüntü kirliliği oluşturuyor.

A+A-

Kars’ta binaların duvarlarından sarkan telefon kabloları görüntü kirliliği oluşturuyor.

Son yıllarda yapılaşmanın hızlandığı, bir taraftan eski binalar sökülerek yerine yeni binaların yapılmasıyla uygar şehir görünümünü tescilleyen Kars’ta, diğer taraftan binaların duvarlarından sarkan telefon kabloları görüntü kirliliği yaratmaya devam ediyor.

Özellikle mahalle aralarında evlerin duvarlarına montalanan telefon kabloları sahipsizlik ve ilgisizlikten yerlerde sürünüyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, görüntü kirliliği yaratan telefon direklerini ve evlerinin duvarlarından sarkan bağlantı kablolarının kaldırılmasını istiyor.

Birçok telefon ve internet abonesi vatandaşlar, yeni yapılan binalardan montalama çalışması sebebiyle koparılan kablolardan dolayı hizmet alamadıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, “Bu kablolar birçok ev ve işyerine gitmekte fakat hepsi kopmuş ve yerlerde. Bu durumu Telekom’a bildirmemize rağmen mağduriyetimiz giderilmedi” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Dünyanın değişerek geliştiğini, bu değişimin öncelikle teknoloji alanında olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Telekom zaman kaybetmeden alt yapı çalışmalarına başlamalıdır. Bina cephesinden sarkan kablo kirliliğinin önüne geçilmesi gerekiyor. Telekom’un bu konuda gereken çalışmaları zaman kaybetmeden başlatması gerekiyor. Artık insanlar çatılarında, balkonlarında ve bina cephelerinde sarkan kablo kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Bu doğrultuda Telekom yetkilileri zaman kaybetmeden telefon direklerini kaldırmalı ve bağlantı kablolarını yer altına alarak bu görüntü kirliliğini biran önce çözmelidir. Bu sayede Doğunun uygar kenti Kars’ta önemli bir görüntü kirliliğini ortadan kalkacaktır” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.