1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Hasat Mevsimi
Tadilatı Biten Büyükçatma Köyü Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı

Tadilatı Biten Büyükçatma Köyü Okulu Eğitim-Öğretime Açıldı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı, Büyükçatma Köyü’nde HSBC Bank tarafından başlatılan ve yaz boyunca yürütülen tadilat çalışmaları tamamlanan köy okulu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

A+A-

- Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı, Büyükçatma Köyü’nde HSBC Bank tarafından başlatılan ve yaz boyunca yürütülen tadilat çalışmaları tamamlanan köy okulu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Törene Kaymakam Faruk Erdem, HSBC Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Şanel, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demirci, Muhtar İbrahim BirdaL, HSBC Bank çalışanları ve köy halkı katıldı.

HSCB Bank tarafından yapılan tadilatta okulun zemin, lavabolar, dış sıva, iç ve dış boya gibi kısımlar elden geçirilerek baştan ayağa yenilendi. Yeni görünümüyle öğrencilerine kapılarını açan okullarına gelen öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okundu.

Okulun çılış töreninde konuşan Kaymakam Faruk Erdem, Arpaçay’a göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı HSBC Bank ailesine teşekkür etti.

Erdem, geleceğin teminatları olan miniklerin çağın gereklerine uygun eğitim-öğretim görmeleri amacıyla mevcut imkanlar dahilinde tüm çalışmalar yapılsa da imkanların tükendiği noktalarda böylesi hayır sever eğitim gönüllüsü kurum ve şahısların desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kaymakam Faruk Erdem, bu sayede İstanbul ile Kars arasında bir gönül bağı kurulduğunu ve mesafelerin de kıymetsiz hale geldiğini, eğitime her kim yardım yapıyorsa başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Erdem ve minik öğrenciler kesti. Açılışın ardından okul gezildi. Okulun eski ve yeni hali slayt gösterisiyle gösterildi.

HSBC yetkililerinin İstanbul’dan öğrenciler için beraberlerinde getirdikleri hediyeler öğrencilere dağıtıldı. Kaymakam Faruk Erdem, günün anısına HSCB yetkilisine Arpaçay Bakır İşleme Atölyesi’nde yapılan el işlemesi bakır saat hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.