1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 10 Avrupa Ülkesi Guaido'yu Tanıdı
Tabka’nın Yönetimi Sivillere Devredildi

Tabka’nın Yönetimi Sivillere Devredildi

IŞİD’den alınarak özgürleştirilen Tabka kenti, kanaat önderleri, kadın ve gençlik temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrasında oluşturulan sivil meclise devredildi.

A+A-

Geçtiğimiz hafta IŞİD’den alınarak özgürleştirilen Tabka kentinin yönetimini üstlenmek üzere toplanan Tabka Kurucu Meclisi toplantısı, Tabka Sivil Meclisi eşbaşkanları ile Meclis temsilcilerinin seçimi yapıldıktan sonra tamamlandı.

Toplantıda Tabka Sivil Meclisi Eşbaşkanlığına Rewşen Hemê ve Ahmed Şaban seçilirken Asya Xerbî, Ahmed Süleyman ve Hewas Xelîl ise meclis temsilcileri olarak seçildiler.

ANHA’da yer alan habere göre, Tabka Sivil Meclisi’nin çalışma mekanizmasına ilişkin yürütülen tartışmaların ardından IŞİD tarafından tahrip edilen, hizmet dışı kalan kurumların aktifleştirilmesi görüşülerek hizmet ve örgütlenme komitelerinin yönetimleri belirlenmiş.

Toplantı sonrasında kamuoyuna yönelik sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı: “15 Mayıs günü Tabka kent temsilcileri, kanaat önderleri, kadın ve gençlik temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirilmiş ve Tabka’nın yönetimi tartışılmıştır.

Kentin siyasi, toplumsal, kültürel ve hizmet koşulları göz önünde bulundurularak kenti siyasi, güvenlik ve hizmet çalışmalarını yürütmesi için ‘Tabka Sivil Meclisi’nin kuruluşu kararlaştırılmıştır.

Rewşen Hemê ve Ahmed Şaban meclis eşbaşkanları olarak seçilmiştir. Asya Xerbî, Ahmed Süleyman ve Hewas Xelîl ise meclis temsilcileri olarak belirlenmiştir.

Bu meclis geçici olarak kurulmuştur. Kent sakinlerinin evlerine geri dönmesinin ardından konseylerle birlikte daha geniş bir meclis inşa edilecektir. Meclis kentin yönetimi sağlayacak, hizmet çalışmalarını yürütecek ve kent halkları arasında ortak yaşamı inşa edecektir.”

tabka1.jpegtabka-toplanti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.