1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nin Borcu... '334 Milyon Lira' Olarak Açıklandı!
Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor

Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor

Susuz’da uzun yıllar atıl vaziyette bırakılan "Askeri Kışla" Hükümet Konağı oluyor.

A+A-

Kars’ın Susuz İlçesi’nde Askeri Kışla olarak kullanılan ve geçen süre içerinde yıkılarak tahrip edilen kışla Hükümet Konağı olarak Susuzlulara hizmet verecek.

Eski Kışla Binası Restorasyon Projesi kapsamında yapımına başlanan yapılan çalışmaları yakından takip eden Vali Rahmi Doğan ilçede yaklaşık 30 yıldır atıl durumda olan Tarihi Kışla binası olarak bilinen ve yıllarca okul olarak kullanılmış olan tarihi binanın hem yeniden tarihe kazandırılması hem de binanın görselliği Susuz ilçesine yakışır bir Hükümet Konağı olacağını belirtti.

Vali Rahmi Doğan, “Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan ve tarihi öneme sahip tescilli yapının Kaymakamlığımız tarafından planlanan ve yürütülen projeler sonucu restore edilerek Hükümet Konağı olarak kullanılmasına yönelik hazırlanan Rölöve Projesi ve Revize Restorasyon Projesi Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır” dedi.

Vali Doğan, “Uzun yıllar boyunca atıl durumda olan tarihi binanın tahsis değişikliği yapılmış ve binanın restore edilerek Hükümet Konağı olarak kullanılmasına yönelik Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan projeler için Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli olan onaylar alınmıştır. Kalan işlemlerin tamamlanmasının ardından hem ilçemiz açısından tarihi öneme sahip bir eser yeniden kullanıma alınacak hem de ilçemiz yeni bir Hükümet Konağı binasına sahip olacaktır” diye konuştu.

Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor

Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor

Susuz’da Eski Kışla Hükümet Konağı Oluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.