Suriye’nin Kuzeyi 3 Federal Bölgeye Ayrıldı

Suriye’nin Kuzeyi 3 Federal Bölgeye Ayrıldı

Kuzey Suriye Federasyonu olarak yeniden yapılandırılan Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde, Cizre, Efrin ve Fırat adlarıyla 3 yeni federal bölge ilan edildi.

A+A-

Rojava ile Suriye’nin kuzey bölgelerinin birlikteliği ile oluşan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi, 27-28 Temmuz’da kabul edilen İdari Bölgeler Yasası’na göre yeniden yapılandırıldı. Kabul edilen yasaya göre Kuzey Suriye Federasyonu, 3 federal bölge üzerinden yeni idari birimlere ayrıldı.

Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi’nin çalışmaların demokratik ilkeler çerçevesinde yürütülmesi, ekonomik, kültürel ve diğer toplumsal alanlarda ihtiyaçların adil, eşit ve özgür biçimde karşılanması amacıyla 27-28 Temmuz’da yaptığı toplantıda İdari Bölgeler Yasası çıkarmış, idari yapılanmanın da bu yasaya göre yeniden düzenlenmesini kararlaştırmıştı. Bu çalışmanın tamamlandığı ve özerk yönetim yapısına sahip kantonların bileşiminden oluşan 3 yeni federal bölgenin oluşturulduğu açıklandı. Yeni federal bölgeler coğrafik, ekonomik ve kültürel ortaklıkların olduğu bölgelerden oluşuyor.

Açıklanan yeni idari yapılanmaya göre Kuzey Suriye Federasyonu’nun federal bölgeleri şu şekilde:

CİZRE FEDERAL BÖLGESİ: Heseke, Dirbesiye, Serekaniye ve Til Temir bölgelerinden oluşan Heseke Kantonu ile Kamişlo ve Derik bölgelerinden oluşan Kamişlo Kantonu.

FIRAT FEDERAL BÖLGESİ: Kobane kent merkezi ve kent merkezine bağlı mezra, köy, belde, ilçeler ile Şeran İlçesi ve Kenaya İlçesi’nden oluşan Kobane Kantonu ile Gire Spi Eyaleti ve eyalete bağlı mezra, köy ve beldeler ile Eyn İsa ve Siluk İlçeleri’nden oluşan Gire Spi Kantonu.

EFRİN FEDERAL BÖLGESİ: Efrin, Cindires ve Raco bölgelerinden oluşan Efrin Kantonu ile Şehba Bölgesi ve Ehrez, Fafin, Kefer Naya ilçelerinden oluşan Şehba Kantonu.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.