1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Gemli Tabya' Otel Olacak
Suriyeli Genç Cari Çayı'nda Boğuldu

Suriyeli Genç Cari Çayı'nda Boğuldu

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nde Suriyeli, 18 yaşındaki Hamdo Mugis, serinlemek için girdiği Cari Çayı'nda boğularak öldü.

A+A-

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nde Suriyeli, 18 yaşındaki Hamdo Mugis, serinlemek için girdiği Cari Çayı'nda boğularak öldü.
Arpaçay'ın Tepecik Köyü'nde hasatta kullanılan biçerdöverde çalışan işçilerden Halep doğumlu Hamdo Mugis, dün ikindi vakti serinlemek için Carci Çayı'na girdi. Bir süre sonra Kars Çayı'nın kolu Carci'de çırpanmaya başlayan genci köylüler kurtarmak için seferber oldu. Ancak Mugis kısa sürede gözden kaboldu. Köylüler Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ı telefonla arayarak yardım istedi. Başkan Altay, itfaiyeekiplerini bölgeye gönderdi. Ardından Jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışmalarına katıldı. Arpaçay İlçe Jandarma ve AFAD ekipleri Suriyeli genci, olaydan 40 dakika sonra, suya girdiği yerden 5 metre ileride bataklığa saplanmış halde bulundu.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, 112 ekibinin geç kalması üzerine Dr. Mehpare Altay ile cep telefon bağlantısı kurarak ilk yardım konusunda bilgi aldı. Doktorun yönlendirmesiyle Suriyeli gence suni teneffüs ve kalp masajı uygulandı. Bu sırada Akyaka 112 ekipleri de gelerek gence müdahalele etti. Ancak Suriyeli Hamdo Mugis, kurtarılamadı.


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.