1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Avrupa'da Tarihi Gece!
Süper Kupa'yı Konyaspor Kazandı

Süper Kupa'yı Konyaspor Kazandı

Samsun’da oynanan 11. Turkcell Süper Kupa Finali’nde şampiyon olan Atiker Konyaspor, tarihe geçti.

A+A-

Samsun’da oynanan 11. Turkcell Süper Kupa Finali’nde şampiyon olan Atiker Konyaspor, tarihe geçti.

Turkcell Süper Kupa Finali’nde geçen sezonun lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası’nın sahibi Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Tarihinde ilk kez Süper Kupa Finali oynayan yeşil-beyazlı kulüp, siyah-beyazlı takımı 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Konyasporlu futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Süper Kupa'yı Konyaspor Kazandı

Süper Kupa'yı Konyaspor Kazandı

Haberin uzantısı...

Akçay: "Mücadelenin Karşılığında Bu Maçı Aldık ve Hak Ettik"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Süper Kupa zaferinin ardından “Mücadelenin karşılığında bu maçı aldık ve hak ettik" dedi.

Turkcell Süper Kupa Finali’nde Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek kupayı kazanan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, kupa sevincinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akçay, "Mücadelenin karşılığında bu maçı aldık ve hak ettik diyebiliriz. Ama Allah’ın teveccühü de yanımızdaydı. Biz de yapabileceğimiz hızlı oyundu ve yardımlaşmaydı. Bizim heybemizde bunlar vardı bu akşam. Hepsi bir araya geldi ve bu maçı kazanmış olduk. Gerçekten çok güzel. Şuan da üzerimizde bir sarhoşluk var. Tam tanımlayamıyoruz neler olup neler bittiğini. Yarın kahvaltı yaptıktan sonra kendimize gelebiliriz. Güzel şeyler ancak bunun arkasını da getirmek gerekiyor. Kupa size bir sorumluluk getiriyor. Arkadaşlarımızla konuşup disiplinimize ve çalışmaya devam edeceğiz. Çalışan ve dürüst antrenörlere de kupa nasip olur inşallah. Şu anki oyun sizi de bizi de yanıltabilir. Bunun tahminlerini iyi yapmak lazım. Önümüzdeki günlerde inişler ve çıkışlar olacaktır. Karşılaşacağımız sorunları biliyoruz. Dediğim gibi bunları tartışacağız. Beşiktaş güçlü bir takımdır. Bunlar tehdit edici takımlar. 4 büyük takım her zaman sizi tehdit eder. Ligi tehdit eder. Genelde oynadıkları maçlar önemlidir” diye konuştu.

"Eksikliği yönetimde yaşıyorum"

Her zaman mevcut olan oyuncular ile yoluna devam ettiğine dikkat çeken Akçay, “Mevcut kadromdaki tüm oyuncuları severek onlarla iyi anlaşıyorum. Ben eksikliği içimde yaşıyorum. Eksikliğimi yönetimle yaşıyorum ama dışarıyla ve sizlerle paylaşmıyorum” şeklinde konuştu.

Konyalılar Atiker Konyaspor’u Havaalanında Karşıladı

Süper Kupa’nın sahibi Atiker Konyaspor havaalanında coşkuyla karşılandı.

Turkcell Süper Kupa Finali’nde Beşiktaş’ı 2-1 yenerek kupayı müzesine götüren Atiker Konyasporlu kafileyi taşıyan özel uçak gece saat 02.30 sıralarında Konya’ya geldi. Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarını Konya Havaalanı’nda yalnız bırakmadı. Futbolcular, taraftarın meşaleler yakarak yaptığı tezahüratlar eşliğinde takım otobüsüne bindi. Yeşil-beyazlı takım, konvoy eşliğinde Kayacık Tesisleri’ne gitti.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yaptığı açıklamada, Süper Kupa’yı aldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Konya’mıza hayırlı olsun. Türkiye’de ve yurt dışında ne kadar Konyalı varsa, Konyalıyım diyen varsa hepsine hayırlı olsun. Futbolcularımızı ve teknik heyetimizi de tebrik ediyorum. İnşallah iyi bir sezon geçireceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler