1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cide’de Balık Bolluğu Halkın Yüzünü Güldürdü
Sözcü Çalışanları Ulu ve Olgun Tutuklandı

Sözcü Çalışanları Ulu ve Olgun Tutuklandı

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Muhabir Gökmen Ulu ve İnternet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun tutuklandı...

A+A-

19 Mayıs'ta 'FETÖ' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Sözcü gazetesinin muhabiri Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin yayın yönetmeni Mediha Olgun tutuklandı.

Gazetenin Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

Mediha Olgun kararın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan, Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

7 gündür gözaltındaydılar

Sözcü gazetesinin üç çalışanı dün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Gazeteciler 7 gündür gözaltında tutuluyordu.

Savcılık dün, Ulu ile Olgun'u, "Örgüt içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etmek" suçlarından, Yücekaleli'yi de "Örgüt içeresinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmişti.

Savcılık ayrıca, sevk yazısında Burak Akbay için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep etmişti.

Sevk yazısı

Savcılık sevk yazısında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2016 tarihli nüshasındaki "2016 Falınız, tabloda gördüğünüz ilk 3 isim bu yıl da hayatınızda olacak" başlığıyla yayımlanan bulmaca şeklindeki tabloda, "Yerdoğan, Tayyipic, Yezit, Ölrecep" kelimelerinden dolayı soruşturmaya geçildiği belirtildi.

"Cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak", suçlarından hazırlanan fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesiyle soruşturma başlatıldığı kaydedilen sevk yazısında, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimi ile bağlantılı olarak, saat 16.00 sıralarında gazetenin Cumhurbaşkanının kaldığı yeri ani olarak haber yaptığı kaydedildi.

Sevk yazısında, bunun darbecilerle birlikte ve darbe girişimini kolaylaştırmaya yönelik lojistik destek kapsamında yapıldığı vurgulanarak, bu amaçla Sözcü gazetesinde 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberinin yapıldığı, an itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu coğrafi yerin ayrıntılı konumunun kamuoyunca bilinmediği halde söz konusu haberle birlikte kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

Terör örgütü FETÖ üyelerince bundan birkaç saat sonra darbe girişiminin gerçekleştirildiği ifade edilen sevk yazısında, şüpheli Bekir Gökmen Ulu'nun gazetenin muhabiri, Mediha Olgun'un da gazetenin internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü olduğu anlatıldı.

Birden fazla vatandaşın da ayrı ayrı, gazetenin Cumhurbaşkanına yapılmaya çalışılan suikast girişimi için yer bildirerek yardım ve yataklıkta bulunduğu, hedef gösterdiği, terör yandaşlığı yapıldığı ve algı oluşturmaya çalıştığını iddia ederek şikayetçi olduğu ve bu kapsamda 6 ayrı soruşturmanın yürütüldüğü anlatılan yazıda, bu soruşturmaların da fiili ve hukuki irtibat nedeniyle birleştirilmesine karar verildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.