1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Çıldır'ın 'Anıt' Ağaçları ve Bahçeleri
Soğuk Hava Erzurum’u Dondurdu

Soğuk Hava Erzurum’u Dondurdu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yağan kar yağışının ardından dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Erzurum’da ölçüldü.

A+A-

- Doğu Anadolu Bölgesi’nde yağan kar yağışının ardından dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Erzurum’da ölçüldü.

Doğu’da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, dün gece en düşük hava sıcaklığının yaşandığı Erzurum’da, ağaç dalları ve demir zincirler buz tuttu. Palandöken’in yüksek kesimlerine yağan karın soğuğu şehir merkezini etkisi altına aldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 7, Ardahan'da eksi 5, Kars ve Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da eksi 2, derece ölçüldü. Palandöken’in zirvesine yağan kar kartpostallık görüntüler oluştururken bazı vatandaşlar, yaylalarda kar içinde otlattıkları hayvanları meralarına indirmeye başladı. Soğuk havanın etkisi altına giren Erzurum’da vatandaşlar, beyaz esaretin tekrar geri geldiğini ifade ederek Erzurum’a kar ve soğuk yakıştığını söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.