1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Çıldır Gölü'nde Kızağa Takılı Atlar Kavga Etti
“Sınır Kapılarının Önemi Ve Ardahan’a Katkıları” Konulu Konferans

“Sınır Kapılarının Önemi Ve Ardahan’a Katkıları” Konulu Konferans

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde, “Sınır kapılarının önemi ve Ardahan’a katkıları” konulu konferans verildi.

A+A-

-Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde, “Sınır kapılarının önemi ve Ardahan’a katkıları” konulu konferans verildi.

Kendi alanında uzman akademisyenler tarafından Halk Eğitim merkezi Salonu’nda verilen konferansa Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ATSO Başkanı Çetin Demirci, İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İki sınır kapısı bulunan Ardahan’da sınır kapılarının önemini anlatmak ve bu kapıların ile katkı sağlaması için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulan konferansta konuşan Vali Ahmet Deniz, “Ardahan ilimiz tarihiyle, muhteşem tabiatıyla gelişmeye çok müsaittir. İlimizin geçim kaynaklarına bakacak olursak başta tarım ve hayvancılık gelmektedir. Ama onun dışında ciddi bir turizm potansiyeline de sahiptir. İlimizin bir başka özelliği de, iki tane sınır kapısı olabilecek nadir yerlerden birisidir. Bir sınır kapımız şuan faal halde olmakla birlikte ikinci sınır kapımız da yılsonu itibariyle açılacak. Bu şunun için önemli; Ardahan üç dört yıl sonra duble yolların ve tünellerin bitmesiyle, Kars-Tiflis-Bakü tarihi ipek yolu hattının gerçekleşmesiyle birlikte gerçekten bir lojistik üs olma özelliğine sahip olacaktır. Artık dünyada çok ciddi bir değişim ve dönüşüm var. Tek bir şeyle ayakta durabiliriz. İyi üretirseniz, kalite üretirseniz, marka değerlerine sahip olursanız ve bu ürettiklerinizi de ihraç edip, yurtdışından ciddi döviz girdisi sağlarsanız ancak o zaman ayakta kalmamız mümkün olur. Burada Ardahanlı hemşehrilerimizden özellikle ticaretle uğraşmalarını istiyorum. İş, aş için buralardan giden hemşerilerimiz, artık iş, aş verecek seviyeye gelmiştir. İşte bu hemşerilerimizin de tecrübelerinden faydalanmamız lazım. Şunu anlamamız lazım ki, dünyada ki değişime dönüşüme ayak uydurmadan ayakta durmamız mümkün değildir. Çünkü dünyada acımasız bir rekabet var. Böyle bir toplantıyı burada organize eden Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konferans akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.