1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çankırı’da Trafik Kazası: 9 Yaralı
Sincik Balı Yok Satıyor

Sincik Balı Yok Satıyor

Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, bu yıl bal üretim kapasitesinin iki katına çıkmasına rağmen arıcıların elinde bal kalmadığını söyledi.

A+A-

- Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, bu yıl bal üretim kapasitesinin iki katına çıkmasına rağmen arıcıların elinde bal kalmadığını söyledi.

Arıcılığın geliştirilmesi ve Sincik balının marka haline getirilmesi için Sincikli arıcıların dernek çatısı altında bir araya gelmesi ile birlikte iyi bir tanıtım yapıldı. Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, dernek olarak en önemli hedeflerinin Sincik balını marka haline getirmek olduğunu kaydederek, “Sincik’teki tüm arıcıları dernek çatısı altında bir araya getirdik. Arıcılarımızın kesinlikle arılarına şeker vermemelerini, şeker yerine bal şerbeti vermelerini tavsiye ettik. Tavsiyelerimize uyan arkadaşlarımız hem kaliteli bal elde ettiler. Hem de bizim aracılığımızla tüm balını piyasanın üzerinden sattılar. Şuanda elimizde çok az bal kaldı, organik karakovan balı ise tanıtım amaçlı ayırdığımız birkaç kilo dışında kalmadı. Geçtiğimiz yıl 25-30 TL’den satılan balın kilosunu bu yıl 40-50 TL’den sattık. Organik karakovan balın kilosunu ise 100 TL’den sattık ve elimizde hiç bal kalmadı. Hem iyi gelir elden ettik, hem de balımızın kalitesini yükselterek piyasadaki pazar payımızı artırdık” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.