1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Yolcu Otobüs Devrildi: 6 Yaralı
Serka’dan Ekonomik Ve Sosyal Kalkınmaya Destek

Serka’dan Ekonomik Ve Sosyal Kalkınmaya Destek

Serhat Kalkınma Ajansı, 10 Milyon TL toplam bütçe tahsis edilen 3 adet mali destek programına ilişkin 2016 yılı proje teklif çağrısını 27.02.2016 tarihi itibariyle kamuoyuna duyurdu.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2010-2015 yılları arasında gerçekleştirdiği destek programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lere sağladığı desteklere 2016 yılında da devam ediyor.

Serhat Kalkınma Ajansı, 10 Milyon TL toplam bütçe tahsis edilen 3 adet mali destek programına ilişkin 2016 yılı proje teklif çağrısını 27.02.2016 tarihi itibariyle kamuoyuna duyurdu.

TRA2 Bölgesi’nde faaliyette bulunan KOBİ’ler, kar amacı güden kooperatifler ve yeni girişimcilere yönelik olarak tasarlanan, 4 Milyon TL bütçeli İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-6 ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde imalat sanayi, turizm ve motorlu kara taşıtları bakım ve onarım sektörü desteklenecektir. Programın amacı; Bölge ekonomisi için stratejik önem arz eden, rekabet gücü ve gelişme potansiyeli yüksek imalat sanayi, hizmet ve turizm sektörlerinin rekabet edebilirliğinin arttırılması ve bölgesel değer ve ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunmak amacı ile girişimciliğin desteklenmesidir. Söz konusu program çerçevesinde proje başına azami 500.000 TL ve toplam proje bütçesinin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacak.

2016 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik olarak 4 Milyon TL bütçeli Kentsel Altyapının İyileştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı uygulanacaktır. Programın amacı; Kentsel yaşam kalitesinin artırılması yoluyla bölgenin yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler ile 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerinin başvuruda bulunabileceği program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, azami 750.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 75’ini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

Son olarak, gerçek kişilere ve KOBİ’lere yönelik 2.000.000 TL bütçeli Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı-4 uygulanacaktır. Programın amacı; TRA2 Bölgesi’nde (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars) örnek teşkil edecek büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yaygınlaştırılması yoluyla süt sığırcılığı sektöründe kümelenmenin desteklenmesi ve sektörün rekabet edebilirliğinin geliştirilmesidir. Gerçek kişi ve KOBİ’lerin başvuruda bulunabileceği program çerçevesinde başarılı bulunan projelere, azami 400.000 TL’yi ve toplam proje bütçesinin % 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacaktır.

Söz konusu programlardan Bölge aktörlerin en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak ve programlara ilişkin farkındalık ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak 2016 Şubat ayı boyunca 4 il merkezi ve ilçelerinde bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantılarda programların detayları anlatılacak ve Ajans’a sunulacak projelerin hazırlanmasına yönelik teknik bilgi verilecektir.

Tüm programlar için son başvuru tarihi 18 Mart 2016’dır. Programların amaç, öncelik, başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları takvimine www.serka.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.