1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KarStore Kültür ve Sanat Evi HİZMETTE
Şekercioğlu’na Tubitak Özel Ödülü

Şekercioğlu’na Tubitak Özel Ödülü

ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, “TÜBİTAK Özel Ödülü”ne layık görüldü. Çağan Şekercioğlu’na, “TÜBİTAK Özel Ödülü” verildi.

A+A-

- ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, “TÜBİTAK Özel Ödülü”ne layık görüldü. Çağan Şekercioğlu’na, “TÜBİTAK Özel Ödülü” verildi.

Konuyla ilgili Kars Kuzey Doğa Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Şekercioğlu’na “Ekoloji, doğa koruma biyolojisi (conservation biology), çevre bilim, ornitoloji ve yaban hayatı biyolojisi alanlarındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle bu ödülün verildiği kaydedildi.

Kuzey Doğa Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilim ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan özel ödülün, yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verildiği bildirildi.

Ekolog, ornitolog, doğa koruma bilimci ve Türkiye’nin ilk tropikal biyoloğu Şekercioğlu, 2011'de National Geographic Derneği tarafından ‘Yılın Kaşifi’ seçildi.

ABD Ulusal Biyoloji Araştırma Programı için Alaska’da kuşları araştıran, 6 ay boyunca Güney Amerika ve Antartika’da dağcılık, fotoğrafçılık ve kuş araştırma çalışmaları gerçekleştiren Şekercioğlu, Afrika kıtasını gezerek “Yokolan Afrika” kitabını yazdı.

Aktüel Dergisi’nin 2001 yılında Türkiye’nin 100 Akademisyeni listesinde yer alan Şekercioğlu, 2008'de Prenses Anne’den İngiltere’nin en prestijli doğa koruma ödülü olan Whitley Gold ödülünü aldı.

Başarıları üzerine 2010 yılında Prenses Anne tarafından Buckingham Sarayı’na davet edilen Şekercioğlu, 2011 yılında National Geographic Yılın Yükselen Kaşifi seçilerek Türkiye Sulak Alanlara Saygı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından takdirle karşılanan Şekercioğlu’na, 2013 yılında, Bakan Eroğlu tarafından Türkiye’nin ilk Sulak Alan Bilim Teşvik Ödülü verildi.

Çalışmaları ABC, National Geographic, Nature, Newsweek, New York Times, NPR, Science ve The New Yorker dahil çok sayıda haber organında yer alan Şekercioğlu’nun 3 kitabı, 70'ı aşkın bilimsel yayını ve 2 bin 500'ün üzerinde bilimsel atfı bulunuyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.