1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Seçimlerde 32 ilden 74 Bağımsız Aday
Seçimlerde 32 ilden 74 Bağımsız Aday

Seçimlerde 32 ilden 74 Bağımsız Aday

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 32 ilden 74 bağımsız aday yer aldı.

A+A-

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 32 ilden 74 bağımsız aday yer aldı. Bağımsız adayın en fazla yer aldığı iller Ankara, İstanbul ve Diyarbakır olarak belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekili aday listeleri teslimi için belirlediği süre dün itibariyle sona erdi. Seçime girecek partiler YSK'ya 600 kişilik milletvekili aday listelerini teslim etti. Diğer yandan aralarında HÜDA-PAR Genel Başkanlığından istifa eden Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da bulunduğu 76 isim ise bağımsız aday olmak için il seçim kurullarına başvuruda bulundu, bu isimlerden 2'si daha sonrasında adaylıktan çekildi. Bu kapsamda toplamda 32 ilden 74 aday bağımsız olarak yarışa dahil oldu.

Başvuru çoğunluğu en fazla olan iller Ankara, İstanbul ve Diyarbakır olarak belirlendi. Ankara'dan 7, İstanbul'dan 10, Diyarbakır'dan ise 8 bağımsız aday başvurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.