1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Haydar Aliyev, Kars'ta Anıldı
Sarıkamış’ta 'Okumak Yaşamaktır' Projesi

Sarıkamış’ta 'Okumak Yaşamaktır' Projesi

'Okumak Yaşamaktır' projesi kapsamında Sarıkamış Uzungazi Köyü İlkokulu öğrencileri fotoğraf sergisi açtı.

A+A-

Sarıkamış Uzungazi Köyü İlkokulu öğrencileri "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar ile birlikte aynı gün fotoğraf sergisi açtı.

İHA'nın haberinde, Kuruculuğunu Fransa'nın Saint Denis kentindeki Jean Baptiste Bossard Okulu ile Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'nun yaptığı Ulusal ve Uluslarası "Okumak Yaşamaktır" projesinde, Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar yer aldı.

Projede Kars'ı temsil eden Sarıkamış Uzungazi Köyü İlkokulu öğrencileri de kentin çeşitli tarihi ve turistik mekanların da "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla düzenlenen kitap okuma etkinliği fotoğrafları çektirdi.

Türkiye'den 81 il ve 17 Avrupa ülkesinden okullar kendi mekanlarında çekilen fotoğrafları bir havuzda birleştirerek, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki projeye katılan okullar tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Şehit Fikret Gündüz ilkokulunda açılışı yapılan sergide konuşan Sarıkamış Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Uzungazi Köyü İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin bu proje ile Kars bölgesinin turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Karabağ, "Öğretmenlerimiz, bu tür projelerle öğrencilerimizin ufkunu genişleterek bakış açısını değiştiriyor, aynı zamanda bilinçli toplum için sağlıklı bireyler yetiştirtiyorlar. Emeği geçenleri tebrik ediyorum"

Proje koordinatörü Uzungazi Köyü İlkokulu Müdürü Gülşen Kılıç da, projenin 6-11 yaş grubunu kapsadığını, her il ve ülkedeki okulların oluşturdukları sloganla tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin bulunduğu mekanlarda kitap okuma etkinliği yaparak fotoğrafladıklarını kaydetti.

Proje de, Kars Ani Örenyeri, Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, Fethiye Cami, Sarıkamış Katerina Köşkü, Sarıkamış Şehitliği, Cer Atölyeleri ve Sarıçam Ormanlarında yapılan kitap okuma etkinliğinin fotoğrafları çekilmişti.

Sarıkamış’ta 'Okumak Yaşamaktır' Projesi

Sarıkamış’ta 'Okumak Yaşamaktır' Projesi

Sarıkamış’ta 'Okumak Yaşamaktır' Projesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler