Sarıkamış’ta Muhtar ve Azası Gözaltına Alındı

Sarıkamış’ta Muhtar ve Azası Gözaltına Alındı

Sarıkamış’ta FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda köy muhtarı ve azası gözaltına alındı.

A+A-

Sarıkamış’ta FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda köy muhtarı ve azası gözaltına alındı. Gözaltına alınan köy azasının evinden FETÖ’ye ait çok sayıda kitap ele geçirildi.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Sırataşlar köy muhtarı E.Ü. ile köy azası A.V.’nin FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında faaliyet gösterdiği ihbarını alan jandarma, Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama karaına istinaden muhtar E.Ü. ile aza A.V.’nin evine operasyon düzenledi. Jandarmanın aza A.V.’nin evinde yaptığı aramada; salonda bulunan dolap içerisinde 48 adet FETÖ’ye ait kitap ele geçirdi.

Sarıkamış Cumhuriyet Savcısı’nın talimatlarıyla 48 adet kitap ve A.V.’ye ait 2 adet cep telefonu ve 1 adet SIM karta el konularak muhafaza altına alındı.

Öte yandan jandarmanın Sırataşlar köy muhtarı E.Ü.nün evinde yaptığı aramada ise FETÖ/PDY terör örgütüne ait suç unsuru bulamadı. Ancak jandarma, muhtar E.Ü.’ye ait 1 adet telefon, 1 adet SIM kartı ve 1 adet hafıza kartına el koydu.

Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan muhtar E.Ü. ile köy azası A.V. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatlarıyla ifadeleri alınarak serbest bırakılırken, olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.