1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. AB İnsan Hakları Film Günleri Başlıyor
Sarıkamış'ta Belediye Çalışmaları

Sarıkamış'ta Belediye Çalışmaları

Sarıkamış’ta belediye tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarını devam ediyor.

A+A-

Sarıkamış’ta belediye tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarını devam ediyor. Sarıkamış’ın 100 yıllık alt yapı sorunu yapılan çalışmalarla son buluyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yenilenen kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı çalışmalarını yerinde gördü. Toksoy, beraberindeki Belediye Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak ile birlikte geldiği Tepe Mahallesi’nde devam eden kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattındaki çalışmaları inceleyerek, yürütülen çalışmalarla ilgili firma yetkilisinden bilgiler aldı.

“Sarıkamış’ın 100 yıllık alt yapı sorunu çözüyoruz”

Sarıkamış’ın kuruluşundan beri alt yapı sorununa el atılmadığını ifade eden Başkan Göksal Toksoy, Sarıkamış’ın kanayan yarası alt yapı sorununa neşter vurduğunu söyledi.

Toksoy, “Bir yandan içme suyu bir yandan da kanalizasyon çalışmalarına hız verdik. İçme suyu şebekesi yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yıllarca el vurulmayan içme suyu şebekesini değiştiriyoruz. Değişen şebeke ile vatandaşlara daha iyi, daha temiz içme suyu imkanı sunacağız. Bizlerde yenilen şebeke ile kayıp kaçağın önüne geçeceğiz” dedi.

“Kendimi toprağa gömüyorum”

Belediye Başkanlarının her zaman girmekten çekindiği yer altı çalışmalarının adeta kendisini toprağa gömdüğüne dikkat çeken Başkan Göksal Toksay, “Hiçbir belediye başkanı kolay kolay alt yapıya girmez. Çünkü alt yapıda yapılan çalışmalar görünmez. Bundan dolayı genelde üst yapı, yani göz boyayan, vatandaşlar hoş görünen şeyler yapılıyor. Bu da halktan ilgi görüyor. Oysa alt yapısı olmayan bir yere ne yaparsanız yapın boştur. Çünkü yapılan güzel şeyler her gün çıkan sorunlarla bozuluyor. Biz Sarıkamış’ın alt yapısı sorununu çözüyor” diye konuştu.

“Yıllarca alt yapıya el vurulmamış”

Sarıkamış’ın alt yapısına yıllarca el vurulmadığını hatırlatan Başkan Göksal Toksoy, “Sarıkamış’ta yıllarca alt yapıyla ilgili geniş çaplı bir çalışma yapılmadı. Alt yapısı olmayan bir yerde ne yaparsanız yapın, zamanla büyük sıkıntı yaşarsınız. Biz ileride sıkıntı yaşamamak için alt yapı sorununu kökten çözmek için kolları sıvadık. Yılsonuna kadar içme suyu ve kanalizasyon şebekesi çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yeter ki bir birimize karşı güvenelim, destek olalım” şeklinde konuştu.

Öte yandan Belediye Başkanlığı’nca yürütülen alt yapı çalışmalarında ortaya çıkan manzara ise vatandaşlara yok artık dedirtti. Yıllarca el vurulmayan içme suyu şebekesinde kullanılan borular çürümüş, pas tutmuş vaziyette bulunuyor. İçerisi pislik bağlayan borularla Sarıkamışlılar yıllarca içme suyu sorunu çözmüş. Yapılan çalışmalarla toprak altından çıkarılan borular tek tek değiştiriliyor.

Sarıkamış Belediye Başkanlığı’nca yürütülen alt çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Başkan Toksoy, yapılan çalışmaları her gün mesaiye başlamadan önce yerinde görerek, bilgiler alıyor.

Sarıkamış'ta Belediye Çalışmaları

Sarıkamış'ta Belediye Çalışmaları

Sarıkamış'ta Belediye Çalışmaları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.