1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ani Antik Kenti'ne Yoğun İlgi
Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

“Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı”na Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kars ve Sarıkamış’taki sektör temsilcileri katıldı.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kafkas Üniversitesi’nin (KAÜ) işbirliğiyle düzenlenen Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı’nda konuşan KAÜ Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan, Sarıkamış’ın turizm cenneti olduğunu belirterek, “Sarıkamış’ı dünya markası haline getirmeliyiz” dedi.

SERKA ve Kafkas Üniversitesi işbirliğiyle Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki bir otelin toplantı salonunda düzenlenen “Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı”na Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kars ve Sarıkamış’taki sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde turizmin yabancı ziyaretçilere yönelik de geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Özcan, "Tek vücut olarak, Sarıkamış’ı dünya markası haline getirmeliyiz. Bunu, ortak akıl oluşturarak bilimsel çalışmalarla yapmalıyız. Sarıkamış aynı zamanda turizm cennetidir. İlçede son yıllarda bakanlıklar ve yerel yöneticilerin katkılarıyla önemli projeler hayata geçirilmiştir. Kış ve yaz turizmini yalnızca yerli turist için değil, yabancı turistlere yönelik de geliştirmeliyiz. Batı devletlerinin yanı sıra Kafkas ülkeleri ve Rusya’daki potansiyeli düşünerek turizmi geliştirmeliyiz” dedi.

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ise, Ajansın turizme yönelik projelere büyük destekler verdiğini belirtti.

Ajansın bugüne kadar hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren Kapu, “Bölgemize ait değerleri ortaya çıkarmak istiyoruz ve bu doğrultuda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kamu, özel kesim ve STK’ların birlikte hareket etmesi önemlidir. 2011 yılından beri projelere destek veriyoruz. İşletmelerin kurumsal kapasitelerinin arttırılmasına yönelik desteklerimiz oldu. Turizm ve hizmet sektörüne büyük katkılar sunduk. Özellikle altyapı bağlamında birçok projeyi destekledik. Son beş yılda turizm sektörüne yaklaşık 20 milyon liralık bir destek verdik. Toplamda 30 milyonluk bir yatırım gerçekleştirilmiş oldu” diye konuştu.

Kapu, Sarıkamış Kütük Ev projesi başta olmak üzere yürütülen projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise Sarıkamış’a yönelik hedef ve planların, bu tür çalıştaylarla ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Karaman, "Türkiye’de kaliteli ve güvenli kayağın adresi Sarıkamış’tır. Profesyonel kayakçıların tercih yerlerinin başında Sarıkamış gelir. Türkiye’de sarıçam ormanları ve kristal karı olan tek yer burasıdır. Öz güvenimiz yerindedir” şeklinde konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da kış turizminde istenilen seviyeye gelinmesi için altyapı, çevre düzenlemesi, yatak kapasitesi ve mekanik tesislerle ilgili çalışmaların hızla tamamlandığına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerine katılım belgesi verildi. Ardından Kış turizminde devlet yatırımları, devlet teşvikleri ve kış turizmi koridoru çalışmaları hakkında Prof. Dr Öcal Usta Başkanlığı’nda 1. oturum başlatıldı. Çalıştay bu akşam yapılacak sunumla tamamlanacak.

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.