Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi sezona hazır.

A+A-

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi sezona hazır. Yaklaşık 1 metre karın bulunduğu pistler kayak severleri bekliyor.

Son yağan kar ile birlikte Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu belirtilirken, telesiyejlerin bakım ve onarımlarının tamamlandığı, bütün pistlerde telesiyejlerin çalıştığını bildirildi.

Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, hafta sonu bütün kayak severleri Sarıkamış’a davet etti.

Dolu, “Sarıkamış’ta aşırı derecede kar yağdı. Çok kar var. Kış sezonuna biz hazırız. Onda hiçbir sıkıntı yok. Telesiyejlerin bakım ve onarımı yapıldı. 1 Ocak 2017’de turnike sistemini değiştireceğiz. Malumunuz mevcut turnike sistemi aslında kayak merkezlerine yönelik bir turnike sistemi değil. Daha çok kapalı mekanlar için turnike sistemi. Buda bir handikap, çünkü bileti çıkarıyorsunuz. Okutuyorsunuz bu kayak merkezlerinde olmaması gereken bir şey, biz şimdi Dünya çapında firmalarla görüştük. Bu işi yapan, kayak merkezlerine turnike sistemi yapan, bundan sonra vatandaş eldiveni dahi çıkartmayacak. Montundan okuyacak geçecek. Aynı zamanda kartına internetten yükleme yapabilecek. Bu sistemi getireceğiz. İşte bunları 1 Ocak 2017’ye yetiştireceğiz. Şuan sistem çalışıyor. Ama 1 Ocak’ta yenilenecek, kuyruklar olmayacak. Tamamen Avrupa’da bu işi yapan firma tarafından yapılacak” dedi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bulunan kafeteryaları daha kaliteli, daha iyi hizmet vermek için İl Özel İdaresi’nin ileteceğini ifade eden Erdinç Dolu, “Bu yıl İl Özel İdaresi olarak biz devredeyiz. Zaten bizim orası ama daha önceden kafeteryaları biz hizmet alımı yoluyla işletiyorduk. Fakat ciddi şekilde bu konuda vatandaşların, hem kalite, hem fiyat anlamında bize tepkileri oldu. Çünkü sahibi biziz sonuçta, o yüzden sayın valimizin de talimatları ile bu yıl biz işleteceğiz. Özel idare olarak, bizzat iki kafeteryayı da, onun hazırlılarını yaptık. Bir aksilik olmazsa hafta sonu faaliyete geçecek” şeklinde konuştu.

“Sarıkamış’a neden darbe vuruluyor”

Bazı basın yayın organlarında Sarıkamış Kayak Tesisleriyle ilgili yanlış ve yıpratıcı haberler yapıldığını hatırlatan Vali yardımcı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, “Ben şunu anlamıyorum, bunu hangi amaçla, ne mantıkla yapıyorlar böyle bir haber, bir kere sistem çalışıyor. Hiçbir sorun yok. Bütün pist telesiyejler çalışıyor. Pistler açık ezilmiş bir vaziyette, Sarıkamış’a niye darbe vuruluyor? Bunu çıkaranların bilinçli olduğunu düşünüyorum. Yani niye darbe vuruyorsun? Çalışan bir şey, yani çalışıyor. Niye seni buna sekte vuruyorsun. Kaldı ki bazı yerler de çalışmazsa bile o haber yapılmaz. Etkilenmesin diye, biz çok iyiyiz, bizi ciddi rakip görüyorlar ki bizimle uğraşıyorlar” diye konuştu.

Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

Sarıkamış, Kayak Sezonuna Hazır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.