Salih Şahin, Hıfzı’nın Şiirlerini Besteledi

Salih Şahin, Hıfzı’nın Şiirlerini Besteledi

Karslı gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin, Kağızmanlı Hıfzı'ya ait dört şiiri besteledi.

A+A-

Karslı gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin, Kağızmanlı Hıfzı'ya ait dört şiiri besteledi.

İHA'nın haberinde, Kağızmanlı Hıfzı'ya ait olan "Mübarek Olsun, O Cananı Görestim, Sana Sığındım, Yaman Günüdür" eserlerini besteledi. Şahin bestelediği dört parçayı hem çalıp hem de okudu.

Yöre aşıklarının eserlerini bestelemeye devam edeceğini ifade eden Salih Şahin, "Kars Ozan Dede Korkut'un başlattığı, Baykan'ın, Tüccari'nin, Kasapoğlu'nun, Şenlik'in sürdürdüğü, Cemal Hoca'nın, Hıfzı'nın, diğer ustaların devam ettirdiği ve günümüz aşıklarının yaşattığı köklü bir aşıklık geleneğine sahiptir. Bu ustaların yazdığı şiirler âşık havalarıyla okuna gelmiştir. Ancak TRT repertuarında yer alıp halk müziği sanatçıları tarafından söylenmemektedir. Söylenebilmesi için de bestelenmesi gerekiyor. Biz de Şenlik, Cemal Hoca, Hıfzı, Müdami gibi ustaların eserlerini bestelemeye devam ediyoruz. Kars'ta iz bırakmış Dede Korkut, Alp Er Tonga, Sultan Alparslan üzerine yazılmış olan eserleri de müziğe kavuşturarak okunması için çaba harcıyoruz. Bizden önce de rahmetli babam Kars Radyosu'nda birçok kıymetli çalışmalar yapmış ve Kars âşıklarının eserlerini ve anonim türkülerimizi gün yüzüne çıkarmıştı. Çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Salih Şahin, Kağızmanlı Hıfzı’nın Şiirlerini Besteledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler