1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede Yağmur Etkili Olacak
'Rauf' Avrupa Film Akademisi Ödüllerine Aday

'Rauf' Avrupa Film Akademisi Ödüllerine Aday

Kars'ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf'un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alan 'Rauf' filmi, 'Avrupa Film Akademisi Ödülleri'ne aday gösterildi.

A+A-

Kars'ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf'un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alan yapımcılığını Peri İstanbul ve Aslan Film'in ortaklaşa gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Barış Kaya ile Soner Caner'in yaptığı, 'Rauf' filmi, 'Avrupa Film Akademisi Ödülleri'ne aday gösterildi.

'Rauf' en iyi 50 film arasında

Bu yıl 29'ncusu düzenlenecek olan ve 31 Avrupa ülkesini kapsayan en iyi 50 film arasında gösterilen 'Rauf', Avrupa'nın film oscarları olarak nitelendirilen 'Avrupa Film Akademisi Ödülleri'nde Türkiye adına yarışan 2 filmden biri oldu. Avrupa Film Akademisi Ödülleri töreni 10 Kasım'da 2016 Avrupa Kültür Başkenti olan Polonya'nın Wroclaw şehrinde gerçekleştirilecek.

7 festivalde 9 ödül aldı

Senaryosunu Soner Caner'in kaleme aldığı, başrollerinde ise Alen Hüseyin Gursoy, Yavuz Gürbüz, Şeyda Sözüer, Veli Ubic ve Muhammed Ubic'in yer aldığı 'Rauf' filmi yarıştığı 12 uluslararası film festivalinin 7'sinde 9 ödüle layık görülmüştü.

Küçük Rauf'un hikayesi

Türkiye-Ermenistan sınırına 30 kilometre uzaklıkta olan, Kars'ın Küçükyusuf köyünde yaklaşık 1 yıl sürede çekimleri gerçekleştirilen Rauf; görünmez bir savaşın gölgesinin düştüğü bir köyde yaşayan, 9 yaşındaki küçük Rauf'un, kendisini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı büyük bir platonik aşkın içinde bulmasıyla başlayan pembeyi arayışının öyküsüdür. Pembe; yaşanması hayal edilen aşkların, huzurla uyanmak istenen sabahların ve barışın rengidir bu öyküde. Rauf, sevdiği kızı mutlu etmek adına başlamıştır pembeyi aramaya. Ancak gri dünyasında çıktığı pembe yolculuğunda, siyahı ve beyazı da öğrenecektir.

sinema-rauf.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.