1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuşadası’nda Sevgililer Günü’nde “ Kadına Şiddete” Danslı Protesto
Beyaz Tv, Rasim Ozan Kütahyalı'yı Kovdu

Beyaz Tv, Rasim Ozan Kütahyalı'yı Kovdu

19 Kasım'daki Beyaz Futbol programında Boşnaklara yönelik ırkçı sözler kullanan yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi. Sabah'taki köşe yazarlığının da sona erdiği iddia edildi, SANICA sponsorluktan çekildi.

A+A-

Boşnaklara yönelik ırkçı sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Beyaz TV'deki görevine son verildi.

Kanal yönetiminin aldığı kararı spor yorumcusu Ertem Şener duyurdu. Şener, Beyaz TV canlı yayınında "Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık" açıklaması yaptı.  

RTÜK görüşecek

AA ise Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Cuma günkü Üst Kurul toplantısında önceki gün (19 Kasım) Beyaz Futbol’da konuşan Kütahyalı’nın sözlerini gündemine alacak.

Protesto edilmişti

Kütahyalı’nın sözlerinin ardından İstanbul'da yaşayan Boşnaklardan oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 23.00 sıralarından programın yayınlandığı Fulya'daki televizyon kanalı binası önünde toplanmış, ellerinde bayraklarla Kütahyalı aleyhinde sloganlar atmıştı.

Balkan ve Boşnak dernekleri de konuyla ilgili açıklama yapmıştı. 13 derneğin “Ortak kamuoyu duyurusudur!” başlıklı açıklamada, “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” denmişti.

SANICA sponsorluktan çekildi

Hürriyet’in haberine göre Beyaz Futbol sponsoru SANICA da sponsorluktan çekildi.

sanicaofficial Twitter hesabından “Kamuoyuna duyurumuzdur; Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz” açıklaması yapıldı ancak şirketin internet sitesinde bu konuyla ilgili bir açıklama yer almadı.

SANICA, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının borularını üreten şirket.

Kütahyalı'dan özür

Kütahyalı ise tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yaptığım konuşmadan cımbızlanan sözün her ne nedenle olursa olsun maksadını aştığını gördüm. Bu saçma olaydan dolayı Boşnak kardeşlerim başta olmak üzere tüm incinen izleyicilerimizden özür dilerim. Bir kişi bile incinse çok üzülürüm” dedi.

Şener: Ser güçler operasyon yaptı

Ertem Şener ise Kütahyalı’nın kanaldan gönderildiğini açıkladığı programda Kütahyalı’ya yönelik “bilinçli operasyon” yapıldığını iddia etti.

Şener "Şer güçler Rasim Ozan Kütahyalı’ya bilinçli bir operasyon yaptılar. Evet Rasim yanımızda yok şu anda ama şunu belirtelim. Rasim’in tüm düşmanlarına bedelini ödetecek gücü vardır" dedi.

Sabah'tan kovuldu iddiası

Kütahyalı, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya devam ediyor. Medyaradar'ın haberine göre Kütahyalı'nın Sabah'taki işine de son verildiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.