1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'da Kayyum Protestoları ve Orantısız Güç
Prof.dr. İbrahim Gezer, Fikir Adamları Derneği’ni Ziyaret Etti

Prof.dr. İbrahim Gezer, Fikir Adamları Derneği’ni Ziyaret Etti

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, "Bir şekilde siyasette var olmaya devam edeceğiz. Bu kritik günlerde vatandaşlarımızı sağ duyulu davranmaya ve çözüm sürecine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

A+A-

- Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, "Bir şekilde siyasette var olmaya devam edeceğiz. Bu kritik günlerde vatandaşlarımızı sağ duyulu davranmaya ve çözüm sürecine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Malatya Fikir Adamları Derneği’ni ziyaretinde konuşan FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, ”Bilindiği gibi Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hitap eden FKA, bölgenin kalkınmasını sağlamak ve bölgenin dinamiklerini ortaya çıkarmak için faaliyet yapar” diyerek, ekonomik kalkınmanın yanı sıra insanın gelişmişliğin de sosyal kalkınmaya etkisi olduğunu vurguladı.

“Sosyal ve insani gelişmişlikte de sivil toplum kuruluşlarının büyük etkisi vardır. Sivil toplum kuruluşlarını ne kadar arttırırsak, ne kadar katılımcılığı arttırıp, dayanışma içerisinde olursak yerel ve bölgesel ile ulusal kalkınmaya katkısı olur” diyen Gezer, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Prof.Dr. İbrahim Gezer, 30 Mart 2014’da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğu hatırlatarak, Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminde aday adayı olup olmadığıyla ilgili soruya karşılık, “Bize, bir yerde bir şeyler katmaya çalışmak, çıtayı yükseltmek ve emek vermek, karınca kararınca gecemizi ve gündüzümüze katıp çalışmak düşer. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşunda, akademisyen olarak ve FKA Kalkınma Kurulu’nda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Siyasete girme konusunda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak bir denememiz oldu. Siyasi katılımcılığın gelişmesi noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bir şekilde siyasette var olmaya devam edeceğiz. Ama bu bir yere aday olma şeklinde mi olur, başka alanlarda kalarak mı olur bunu zaman gösterecek” ifadelerini kullandı.

HDP tarafından 1 Kasım’ın Kobani Günü olması için çağrı yapıldığını hatırlatan Gezer, “Yapılan çağrı yanlıştır. İnsanlarımızı sağ duyuya davet ediyorum. Ülkemizin bu dönemde çok kritik süreçten geçtiğine inanıyorum. Önümüzdeki birkaç haftanın kritik olduğuna inanıyorum. Çünkü, bir takım yabancıların bölgede birtakım faaliyetler içerisinde olduklarını biliyoruz. Ayrım yapmadan herkesi kucaklama noktasında çalışmalar yapmasını arzu ediyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızı sağ duyulu davranmaya ve çözüm sürecine sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Fikir Adamları Derneği Başkanı Hacı Bayram Yılmaz ise, “Sayın İbrahim Gezer’in memlekete hizmet noktasında daha üst kademelerde işler yapabileceğine inanıyoruz. Daha iyi işlere imza atacağı günlerin yakın olduğuna inanarak, kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.