ÖTV ve KDV Düzenlemesi

ÖTV ve KDV Düzenlemesi

Bakanlar Kurulu bazı beyaz eşyadan alınan ÖTV’yi 30 Nisan’a kadar sıfırladı. Konutta ise KDV düzenlemesi getirdi.

A+A-

Bakanlar Kurulu bazı beyaz eşyadan alınan ÖTV’yi 30 Nisan’a kadar sıfırladı. Konutta ise KDV düzenlemesi getirdi.

Resmi Gazete’de yayımlan Bakanlar Kurulu kararına göre klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV 30 Nisan’a kadar sıfırlarken konutta ise KDV düzenlemesine gidildi.

ÖTV kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan ve klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, bulaşık makineleri, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. Öte yandan ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan’a kadar yüzde 8 olarak belirlendi.

Konutta KDV düzenlemesi

Bakanlar Kurulu kararıyla, yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış konut inşaat projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılan konut inşaatı projelerinde; metrekare vergi değeri 500 TL ile bin TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 KDV uygulanması hüküm altına alındı.1 Ocak’tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri bin TL ile 2 bin TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, 2 bin TL üzerinde olan konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.