1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Iğdır'da Uyuşturucu Operasyonu
Oltu'da Çekirge İstilası

Oltu'da Çekirge İstilası

Sıcak havalarla birlikte Oltu Topkaynak Mahallesi afet evleri bölgesinde yoğun çekirge popülasyonuna rastlanması vatandaşları endişeye sevk etti.

A+A-

- Sıcak havalarla birlikte Oltu Topkaynak Mahallesi afet evleri bölgesinde yoğun çekirge popülasyonuna rastlanması vatandaşları endişeye sevk etti.

Çekirge popülasyonu hakkında bilgi aktaran Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, son bir hafta içerisinde Oltu ilçesinin Topkaynak Mahallesi civarında çekirge sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Yılmaz, “Yaptığımız tespitlere göre artan çekirge popülasyonu şu an için bir sorun teşkil etmiyor. Lokal olarak çekirge sayısında artış olduğu belirgindir. Havaların aşırı sıcak olmasının çekirge sayısının artmasına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz” dedi.

Artan çekirge popülasyonunun şu an için bölgede bir sorun olmadığını dile getiren Yılmaz, çekirgelerin kültür bitkilerine büyük zarar verebildiğini ancak tespit edilen mahallede kültür bitkisinin olmamasının çekirgeleri şu an zararsız kıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.