1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Farenin Bir Günlük Seyahati Binlerce Liralık Zarara Neden Oldu
Öğrencilere 4 Bin 600 Satranç Takımı Dağıtılıyor

Öğrencilere 4 Bin 600 Satranç Takımı Dağıtılıyor

Yeşilyurt Belediyesi 1. Sınıf öğrencilerine 4 bin 600 adet satranç takımı dağıtıyor. Bugün Tecde Cahide Nebioğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tören ile satranç dağıtımı başladı.

A+A-

- Yeşilyurt Belediyesi 1. Sınıf öğrencilerine 4 bin 600 adet satranç takımı dağıtıyor. Bugün Tecde Cahide Nebioğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tören ile satranç dağıtımı başladı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı burada yaptığı konuşmada, “Satranç bildiğimiz gibi zekayı en fazla geliştiren bir oyundur. İnşallah sevgili öğrencilerimiz bunu tam olarak öğreneceklerdir. Ben minik yavrularımız adına başta belediye başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Okullarımıza verdikleri desteğin devam edeceğini biliyorum. İnşallah satranç bir başlangıç olur ve Türkiye geneli yapılacak yarışmalarda sizler derece alırsınız diyorum. Belediye başkanımızla görüştük ve belediye başkanımız kurs açacaklarını söyledi. İnşallah sizlerde daha başarılı daha güzel satranç oynamayı öğrenirsiniz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Sizlerin ülkeye faydalı olacağınız bir çağda, yanlış yönlendirmeler sonucunda zararlı bir konuma getirenleri de görerek, sizlere yapılacak olan hizmetlerin boşuna gitmeyeceğini biliyoruz. Size düşen, size bırakacağımız bu ülkeyi bulunduğu yerden daha yukarılara, kaliteyi daha yükseklere taşımaktır. Bunları yapmak için boş zamanlarımızı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da, “Satrancı vesile kılarak çocuklarımızın kötü ortamlardan alınıp, zihinlerini daha zinde tutma amacıyla yaptığımız projelerden biriyle yine beraberiz. Ben belediye başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. İnşallah 62 bin öğrencimize verilecek her bir hizmet, her bir katkı, kültür ve sosyal faaliyet gelecek nesiller içinde bizim içinde kutsal değerdedir” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Bu çerçevede Mayıs ayı içerisinde Yeşilyurt’ta tüm okulların katılacağı ödüllü satranç yarışması düzenleyeceğiz. Öncelikle okul içerisinde daha sonra okullar arasında tüm Yeşilyurt’u kapsayacak bir ödüllü satranç yarışması gerçekleştireceğiz. Zaten büyükşehir belediyemiz uluslararası çapta bir turnuva düzenledi. Burada başarılı olan sporcularımızda büyükşehrimizin turnuvasında yarışmaya katılacaklar” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, “Yeşilyurt Belediyesinin, okullarımızda satranç oynamayı alışkanlık haline getirmek için başlattığı bu etkinlikte aramızda bulunduğunuz için teşekkür ederiz” İfadelerini kullandı.

Satranç Dağıtım Törenine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babuhanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.