Obama: “Işid Tehdidini Hafife Aldık”

Obama: “Işid Tehdidini Hafife Aldık”

ABD Başkanı Barrack Obama, ABD’nin Suriye’deki IŞİD tehdidini hafife aldığını belirtti.

A+A-

- ABD Başkanı Barrack Obama, ABD’nin Suriye’deki IŞİD tehdidini hafife aldığını belirtti.

CBS televizyonunda yayınlanan "60 Dakika" adlı programda konuşan Obama, Amerikan istihbarat kurumlarının Suriye’deki silahlı grupların faaliyetlerini hafife aldığını söyledi. Obama, Irak ordusunun IŞİD’le mücadele yeteneğini gözlerinde büyüttüklerini de kaydetti. Obama, ABD’nin El Kaide’nin üstesinden Irak’taki aşiretlerin yardımı ile geldiğini ancak bu aşırı grupların yeraltına indiğini söyledi. Obama, “Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Suriye’deki iç savaştaki, ülkenin idare edilemediği kaos ortamından yararlanan bu gruplar kendilerine zemin buldu. Bu durum dünyadaki bütün cihat yanlıları için sıfır noktası haline geldi” diye konuştu.

IŞİD’e karşı sadece askeri operasyonların yeterli olamayacağını, siyasi çözümün de gerektiğini belirten Obama, "IŞİD’e karşı bölgede Irak ve Kürt güçlerini desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.