Nuriye Gülmen'den MEKTUP

Nuriye Gülmen'den MEKTUP

Açlık grevinin 79. gününde, tutuklu olan Nuriye Gülmen mektubunda "Bu kez dört duvar arasından haykırıyoruz: İşimizi Geri İstiyoruz" dedi.

A+A-

İşine geri iade talebiyle açlık grevinin 76. Günündeyken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen cezaevinden mektup gönderdi.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gülmen, 25 Mayıs tarihli mektubunda tutuklanma sürecini aktardı.

Gülmen'in sosyal medyada paylaşılan mektubu şöyle:

“Sevgili direniş dostları, cânım Türkiye halkları,

“İki gün önce yeni bir Gezi ya da Tekel yaratmaya çalışmakla suçlandık ve örgüt üyeliğinden tutuklandık. Ellerindeki soruşturma 20 günlük. ‘Örgüt seninle irtibata geçti mi’ gibi kıymeti kendinden menkul soruların dışında, tek sorabildikleri, ‘Sosyal medya hesaplarında suç unsuru olan herhangi bir şey paylaştın mı?’

“Yine de tutuklandık. Hayıflanmıyoruz. Biliyoruz: Adalet o saraylarda, emir-talimatla çalışan savcıların, hakimlerin iki dudağı arasında değil. Adalet bizim ellerimizde, adalet açlığımızdadır!

“Bugün açlığın 78. günü. 78 günlük açlığımızla bu kez dört duvar arasından haykırıyoruz: ‘İşimizi Geri İstiyoruz.’

“Yüksel’in ruhunu, sizin gülüşlerinizi, gözyaşlarınızı, elimizi tutan ellerinizi, üstümüze titreyen canınızı, bize sevgiyle bakan gözleriniz aldık, buraya getirdik. Açlığımıza katık yapıyoruz. Betona renk, duvarlara ses yapıyoruz.

“Bizi unutmayın! Açlığa ses olmayı, ekmek davamızda taraf olmayı, anıtımızın önünü çiçeklendirmeyi unutmayın. Sakın ha, Yüksel’i sahipsiz bırakmayın!

“Sizleri çok seviyoruz!

“Ve elbette

“Biz kazanacağız!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.