1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alevlerin Kadın Savaşçıları
Newroz, 33 Merkezde Kutlanacak!

Newroz, 33 Merkezde Kutlanacak!

Newroz bayramı bu yıl “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla kutlanacak.

A+A-

Bu yıl "Mutlaka kazanacağız" sloganıyla kutlanacak Newroz ile iç içe yürütülecek referandum kampanyasına ilişkin HDP, DBP, TJA, DTK ve HDK, Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısıyla startını verecek. 
Newroz bayramı bu yıl “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla kutlanacak. 2 bin 629’uncu kez tutuşturulacak Newroz ateşi için Türkiye ve bölge illerindeki kutlama programları netleşti. Diyarbakır’da 9 Mart Perşembe günü yapılacak toplantı ile bayramın startı verilecek. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde düzenlenecek basın toplantısıyla, bayramın programı ve önemli mesajı verilecek. 

33 AYRI MERKEZDE KUTLAMA YAPILACAK 
Diyarbakır’da Newroz Parkı’nda kutlanması planlanan kutlamalar için oluşturulan tertip komitesi valiliğe gerekli başvuruları yapacak. Düzenlenecek basın toplantısında HDP Sözcüsü Osman Baydemir, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit’in siyasal ve güncel gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunacağı belirtildi. Newroz Tertip Komitesi tarafından çıkarılan program kapsamında, Newroz, 17-21 Mart tarihleri arasında 33 ayrı merkezde kutlanacak. 
İLK MİTİNG NUSAYBİN’DE 
Kutlamaların startı bu yıl 17 Mart’ta Nusaybin’de verilecek. 21 Mart günü Diyarbakır ve Van'da yapılacak mitinglerle de kutlamalar son bulacak. Toplantının yapılacağı ve saati konusunda görüşmelerin sürdüğü, netleşmesi halinde basınla paylaşılacağı belirtildi. 


Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.