1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçim'24 | Türkiye 31 Mart'ta Sandığa Giderken, Oylar Nasıl Kullanılacak
Netanyahu'dan Erdoğan'a Sert Sözler

Netanyahu'dan Erdoğan'a Sert Sözler

Netanyahu, "İsrail bir terör devletidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

A+A-

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt verdib

Sputnik’in aktardığına göre Netanyahu, Filistinlileri “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu kabul etmeye” çağırdı.

“Filistinliler ne kadar erken Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanırsa barış o kadar erken gelir” diyen Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı müzakere masasına oturmaya ve barışı konuşmaya çağırdı.

Netanyahu, Cumhurbaşkan Erdoğan’ın “İsrail bir terör devletidir” açıklamasına da yanıt vererek, “Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan ve ambargoyu delmesi için İran’a yardım eden bir liderden ahlak dersi alacak değilim” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etmişti. Trump’ın kararı Filistin ve bölge ülkelerinde tepkiyle karşılanmış, İsrail-Filistin geriliminin fitilini ateşlemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.