1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Karaman’dan Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’a Destek
Necmi Kadıoğlu Görevinden İstifa Etti.

Necmi Kadıoğlu Görevinden İstifa Etti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasıyla başlayan AK Partili belediye başkanlarının istifa serisine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da eklendi.

AK Partili Necmi Kadıoğlu, Esenyurt’un belediye başkanlığını 13 yıl 8,5 aydır yürütüyordu.

Kadıoğlu istifa nedenini olarak sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi. İstifa açıklaması Esenyurt Belediye Başkanlığı Basın Yayın Müdürlüğü’nden yazılı olarak yapıldı. Açıklamada Kadıoğlu'nun son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeni ile tedavi gördüğü bilgisine yer verildi.

Kadıoğlu'nu CHP gündeme getirmişti

Kadıoğlu en son, Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından 11 Aralık 2017 günü CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman'ın iddiasıyla gündeme gelmişti.

Ataman "Defalarca yapılan şikâyetler üzerine gerek İçişleri Bakanlığı gerekse İstanbul Valiliği'nden müfettişlerin inceleme yaptığını biliyoruz. Ancak Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB başkanlığı döneminde İştirakler Daire Başkanı olarak görev yaptı. Uzun süre birlikte çalıştılar. Vatandaşlar, bu yakın çalışma arkadaşlığı nedeniyle her türlü teftişin etkisiz kalacağını düşünüyor. Bu nedenle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, bazı soruşturmalar nedeniyle İstanbul'da başka bir belediye başkanını görevinden uzaklaştırdığı bugünlerde mercekleri biraz da Esenyurt ilçesine çevirmeli"

Devlet hastanesine kendi adını vermişti

Necmi Kadıoğlu Ağustos 2017'de Esenyurt Devlet Hastanesi'nin adının değiştirilmesiyle de gündeme gelmişti. Temeli 2005'te atılan hastanenin adı Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi olarak değiştirilmişti. O dönem basına yansıyan değişiklik, belediye meclisi üyeleri tarafından eleştirilmiş ve hastanenin adı orijinal haline döndürülmüştü. 12 yıl sonra Esenyurt Devlet Hastanesi'nin adı yine ağustos ayında Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi olarak değiştirildi. Esenyurt Belediye Meclisi'ndeki muhalif üyeler meclise böyle bir değişiklik öneri gelmediğini, isim değişikliğinin idari bir karar gibi uygulandığını açıklamıştı.

Necmi Kadıoğlu kimdir?

1954 yılında Gümüşhane'de doğdu. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. 1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor; evli ve altı çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.