1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars İl Jandarma Komutanı Tutuklandı
Murtaza Karaçanta Hakkında Suç Duyurusu

Murtaza Karaçanta Hakkında Suç Duyurusu

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), Kars Belediyesi ve Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), Kars Belediyesi ve Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta hakkında suç duyurusunda bulundu.

Habere konu olan suç duyurusu ve resmi açıklamaları yayınlıyoruz…

RESMİ AÇIKLAMA

Kars’ta Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed)’in bir sosyal paylaşım sitesinde, “Kars’ta, Belediye Barınağına Toplatılmış Köpekler, Aç Sefil Kar Altında-15 Derecede Donarak Can Vermektedir” paylaşımına belediyeden sert tepki geldi.

Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğrafların Kars’ta çekilmediğinin ifade edildiği açıklamada, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars belediyesi karalama kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “HayKomfed adıyla bir sosyal paylaşım sitesinde sokak hayvanlarıyla ilgili bir açıklama olmuştur. ‘Kars’ta, Belediye Barınağına Toplatılmış Köpekler, Aç Sefil Kar Altında -15 Derecede Donarak Can Vermektedir’ böyle bir paylaşım olmuştur. Burada Sayın Başkanımızla alakalı yazılar yazılmıştır. Bunun üzerine dün Sayın Başkanımız, Sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız hayvan barınağımızı ziyaret etmiştir. Söz konusu HayKonfed’in sosyal paylaşım sitesinde paylaşımının tam aksine Hayvan Barınağımızda tam anlamıyla donanımlı bir şekilde sokak hayvanlarına bakımımızı sürdürüyoruz Kars Belediyesi olarak, imkanlar şartlar yeterli mi? Tabi ki yeterli değil. Malumunuz köylerden, ilçelerden Kars merkeze araçlarla getirilip bırakılan başıboş hayvanlar her gün çoğalmakta. Bununla da ilgili Sayın başkanımızın geçmişte açıklamaları olmuştur. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Sokak hayvanlarını küpeleme çalışmamız, Sayın başkanımız bunu Sayın valimize de iletmiştir. İnşallah bununla ilgili çalışmamız olacak. Hayvan barınağında kulübelerimiz var ısıtma sistemli, askeriye ve diğer kurumlardan yemek temin ediliyor. Yine bu barınakta veterinerimiz sürekli aşılama sistemi uygulanmaktadır. Ama mevsim şartları itibariyle kısırlaştırma çalışması yapılamamaktadır. Bu kısırlaştırma çalışmaları bazı mevsimlerde yapılır. Zamanı geldiğinde kısırlaştırma çalışmalarımızı yapıyoruz. Yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 40 tane barınak sözü aldık. Onlarda kısa sürede teslim edilecek” denildi.

Yani fotoğraflara nereden ulaşmışlar. Kim aracılığıyla ulaşmışlar, fotoğrafların doğruluk payı nedir. Öyle bir durum söz konusu olmadığına dikkat çekilen açıklamada; “Bizim burada işadamlarımızdan, kurumlarımızdan talebimiz var. Yemek artıklar, kulübeler, battaniye olur. Malumunuz kış Kars’ta daha etkili geçiyor. Desteklerini bekliyoruz. Ama paylaşımı yapılan fotoğraflar tam anlamıyla gerçeği yansıtmamaktadır. Geçmişte daha eskinin çekilmiş fotoğraflarıdır. Burada Sayın başkanımızı karalama kampanyası yapılmıştır. Sokak hayvanları düşmanı gibi gösterilmiştir. Ama öyle bir durum söz konusu değil. Sayın başkanımız hayvan dostu bir başkandır. Hayvansever bir başkandır. Sayın başkanımızın ne kadar hayvansever olduğu aşikardır.Bu fotoğrafların Kars’ta çekildiği de ne kadar doğrudur. Böyle bir fotoğraf söz konusu değil. Buradaki fotoğraflar gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamen belediyemizi ve Sayın Başkanımızı karalama kampanyasıdır. Paylaşımı yapan şahıs Kars’ta oturmuyor. Sakarya’da oturuyor. Kars’ta temsilcilikleri de yok. Kendileri temsilcilerinin olduğunu söylüyorlar. Ama kendileri de temsilcilerinin kim olduğunu bilmiyor. Yani fotoğraflara nereden ulaşmışlar. Kim aracılığıyla ulaşmışlar, fotoğrafların doğruluk payı nedir. Öyle bir durum söz konusu değil” ifadelerine yer veridi.

Haberin uzantısı...

SUÇ DUYURUSU

KONU: Kars Belediye Başkanın görev ihmali ile , açlık, pislik ve -15 derecede hayvanların donarak öldükleri, ölüm kampına dönüşmüş bakımevi ve belediyenin 5199, 5996,6331 Sayılı yasalar ve TCK . Uyuşturucu Madde Hükümlerine aykırı yasa dışı uygulamalarından dolayı belediye başkanına İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca soruşturma açılması talebimiz.

YASAL DAYANAK: 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 15. maddesi Teftiş Kurulu Başkanlığı görevleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 4. kısmı belediye denetimi ile ilgili 54. ve 55. maddeleri, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Mülkiye Teftiş Kurulu Tüzüğü

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: BİMER, İçişleri Bakanlığı -Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Orman Su İşleri Bakanlığı, Orman Su İşleri İl ve Bölge Müdürlüğü, Kars Valiliği, Basın Kuruluşları

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜLKİYE TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞINA,

Kars’ta, -15 derece soğukta tek bir ısıtıcısı olmayan, hayvanların buzlu betonlarda dondurucu soğuğa maruz bırakıldıkları, PİSLİK içerinde tutuldukları, yemek olarak küflenmiş ekmek ve ÇÖPLÜ portakal kabuklarının verildiği, İLAÇ, AŞI, KISIRLAŞTIRMA TEDAVİ HİZMETİ VE KOŞULLARININ olmadığı mikrop yuvası KARS BELEDİYESİ bakımevinde hayvanlar, AÇLIK ve HASTALIKLARLA DONARAK acılar içerisinde can vermektedirler. (Bknz ek..)

Kars Belediye bakımevi çevresi ve çöp konteynırları açlıktan, hastalıktan ve donarak ÖLMÜŞ HAYVANLARIN cesetleri ile doludur. (bknz..ek)

STK ‘ların gerek belediyeye gerekse ilgili kurumlara olan tüm müracaatlarına rağmen, ÖLÜM KAMPI niteliğinde olan bakımevinin olumsuz koşulları belediye tarafından düzeltilmemiş ve her geçen gün koşullar daha da kötüleşmiştir.

Her yerde ölü hayvanların bulunduğu ortamda, belediyenin görev ihmali ile çalışanların İş Güvenliği ve Sağlığı da tehlikede olmakla beraber, tedavi ve aşılamanın olmamasından dolayı TOPLUM SAĞLIĞI DA tehlikededir.

Belediye 5199 sayılı kanuna aykırı olarak; tedavi, kısırlaştırma hizmet ve amacı dışında, başında veteriner hekim olmadan, hayvanları ‘’uyuşturucu madde’’ sınıfına giren anestezik ilaçlarla toplatarak Tck’nun Uyuşturucu Suçları ile ilgili hükümlerini de ihlal etmektedir. (Ek.. Tck.188-193. Maddeleri ilgili fıkraları )

Bu bağlamda; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile belirlenmiş YASAL GÖREVLERİNİ yerine getirmeyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta hakkında, yazıya konu olan belediye hizmetlerinin ayrıca belediyenin aşağıda belirtilen yasalarla belirlenmiş hususlara aykırı yasa dışı uygulamalarının,  5393 sayılı kanunun 55. maddesinin, “belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetlenir" hükmü gereği, Mülkiye Teftiş Kurulunca denetlenmesi talep ediyoruz.

1. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince belediye görevlerinden olan kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve hayvanların hiçbir şekilde mağdur edilmemesi ile ilgili tüm tedbirlerin alınmasının sağlanması görevlerine ek 5199 sayılı kanun yönetmeliğinin ‘’Bakımevi Çalışma Esas ve Usullerine’’ aykırı fiziki koşullarından dolayı görev ihmalinden soruşturma açılması,(ek..4.)

2. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri , Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile ‘’Uyuşturucu Madde’’ sınıfına giren ve sadece Veteriner hekimlerin kullanabileceği Narkotik Veteriner Tıbbi Ürünleri, Tck. ‘’Uyuşturucu Suçları’’ 188-193. Maddeleri hükümlerine aykırı olarak, başında veteriner hekim olmadan kullandırılmasından dolayı görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasını, ( ek..2-3 )

3.  6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununa aykırı olarak, işveren konumunda olan belediyenin her yerde ölü hayvanların bulunduğu, mikrop yuvası bakımevinin insan sağlığına zararlı fiziki koşulları, aynı zamanda görev ve yetkileri olmadan, uyuşturucu anestezik uygulama ile hayvanların toplatılması ile çalışan işçilerin iş güvenliği ve sağlığının göz ardı edilmesi, tüm bu koşulların oluşumu ile TOPLUM SAĞLIĞININ DA tehlikeye atılması hususlarına ilişkin görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açılması, (ek..5 )

Müracaatımıza ve taleplerimize ilişkin yürütülmesini talep ettiğimiz soruşturmaya dair tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

HAYKONFED

barinak-(1).jpgbarinak-(2).jpgbarinak-(3).jpgbarinak-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.