1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Mobil Olarak Ücretsiz Görüşmenin Yolları
Mobil Olarak Ücretsiz Görüşmenin Yolları

Mobil Olarak Ücretsiz Görüşmenin Yolları

Akıllı telefonlar ile birlikte artan mobil internetin kullanım alanları ve ihtiyaçlara yanıt verme noktasında oluşturduğu yenilikler iletişimi daha kolay kılıyor.

A+A-

- Akıllı telefonlar ile birlikte artan mobil internetin kullanım alanları ve ihtiyaçlara yanıt verme noktasında oluşturduğu yenilikler iletişimi daha kolay kılıyor.

Cep telefonlarına indirilen bazı uygulamalar ise kullanıcılara sesli, görüntülü ya da yazılı olarak internet üzerinden yurt içi ya da dışı fark etmeksizin görüşme imkanı sunuyor. İnternet üzerinden yapılan görüşmeleri tercih edenler için neredeyse her geçen gün yeni bir plag in geliştiren bu uygulamaların bazıları ise en çok tercih edilenler arasında. Bu uygulamaların tercih edilme sebeplerinden en önemlisi ise ücretsiz olmaları. Diğer kullanıcılar ile görüşmelerini hem mobil, hem sesli, görüntülü ya da yazılı, hem de ücretsiz olarak yapmak isteyenler için en uygun programların kullanıcı sayıları da dünya üzerinde milyarları buluyor.

WHATSAPP

WhatsApp kullanıcısıysanız telefon rehberinizdeki aynı uygulamayı kullanan tüm kişiler ile kolayca ve ücretsiz mesajlaşmanız mümkün. Hemen tüm akıllı telefon platformları ile uyumlu olan WhatsApp’ı kullanırken Nokia kullanıcıları 1.99 dolar, iPhone kullanıcıları ise bir kereye mahsus 0.99 dolar yıllık ödeme yaparken, BlackBerry sahipleri ise bu uygulamayı ücretsiz olarak kullanabiliyor.

VİBER

Viber ise, iPhone kullanıcılarının internet bağlantısı ile sesli görüşme yapabildiği bir uygulama olduğu gibi akıllı telefonları veya bilgisayarları üzerinde uygulamaya sahip olan tüm kullanıcıların ücretsiz olarak faydalanabileceği popüler bir Android mesajlaşma ve sesli konuşma uygulamasıdır. Viber’i, iPhone sahipleri Appstore’dan indirerek, cep telefonlarına gelen şifreyi girdikten sonra, anında ücretsiz konuşmaya başlayabilir.

KAKAO TALK

İnternet üzerinden mobil olarak ücretsiz hizmet veren uygulamalardan biri de Kakao Talk. Kendi ağı içerisindeki kullanıcılarla ücretsiz olarak konuşma imkanı sunan KakaoTalk’ı, iOS, BlackBerry ve Windows Phone'da da ve diğer akıllı telefonlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Animasyonlu yüz simgeleri ve özel temalar gibi ücretsiz eklentilerle daha eğlenceli hale getirilebilen KakaoTalk’ın, dünyada 50 milyondan fazla Android kullanıcısı bulunuyor.

BLİP.ME

Kullanıcıların ücretsiz sesli ve yazılı mesajlaşabildiği bir diğer uygulama da Blip.me . Bu uygulamadaki sesli görüşme telefon ile konuşmak gibi değil. İleti göndermek istediğiniz kişiye mesajınızı sesli olarak gönderebiliyorsunuz. Kullanıcılar, uygulamayı indirildikten sonra herhangi bir ek işleme gerek kalmadan, verilen şifreyi girip listelerindeki kişilere bu uygulama üzerinden ulaşabilirler.

TANGO

İnternet üzerinden görüntülü konuşmayı tercih edenler için en uygun uygulamalardan biri Tango. Masaüstü ve mobil cihazları destekleyen Tango, sabit telefonları arama, videolu arama, metin mesajları gönderme ve sesli mesajlar gönderme gibi özelliklere sahip. Tango ile ücretsiz görüntülü görüşmek mümkün olduğu gibi, Tango, 3G bağlantısı olan Droid, EVO, HTC Hero ve NexusOne dahil Android telefonlar ve iPhone’lar arasında yüksek kaliteli video arama, 4G ve Wi-Fi hizmeti sunuyor.

BLACKBERRY MESSENGER

BlackBerry Messenger ise sadece Blackberry kullanıcılarının birbirleri ile mesajlaşmasını sağlıyor ve uygulama sınırsız sohbet imkanı sunuyor. Bu uygulamanın yazılımı mesaj teslim onayı alabilmeyi mümkün kıldığı gibi, yine yazılımsal destek ile kullanıcıların dosya ve resimlerini diğer kullanıcılarla paylaşmasına olanak sağlıyor.

CHATON

Samsung, ChatON ismini verdiği Android/iOS/Bada ve Blackberry uyumlu yeni mesajlaşma uygulaması ile, akıllı telefonlar aracılığıyla internet üzerinden sohbet etme amacıyla kullanılabilecek bir uygulama olan ChatON, Android/iOS/Bada ve Blackberry uyumlu. Android işlemcisi olan telefon sahipleri, iPhone sahipleri ile bu uygulama üzerinden birbirleri ile isterlerse teke tek yahut da grup olarak sohbet edip, video paylaşabilirler.

LİVE PROFİLE

Live Profile PIN de internet üzerinden ücretsiz olarak Blackberry ve iPhone gibi telefonların kullanıcılarının birbiri arasında sohbet amaçlı kullandığı bir uygulama. Live Profile PIN adından da anlaşılacağı üzere bir pin ile aktif oluyor. Bu uygulamada kullanıcılar sohbete başlamak istedikleri kişiye ya da kişilere bir şifre gönderiyor ve karşı taraf sizi listesine eklerse, iletişime geçebiliyorsunuz.

PALTALK

Kullanıcılar, bir tür online chat programı olan Paltalk ile de Iphone, Android ve Blackberry için var olan mobil uygulama sayesinde videolu sohbet odalarına katılabilir, sosyal ağ senkronizasyonu ile görüntülü konuşabilir, videolu chatleşebilir, 200 mb’a kadar olan dosyalarını paylaşabilirler. Enternasyonel bir arkadaşlık ağına sahip olma imkanı sunan Paltalk ile kullanıcılar, kendi profillerini oluşturup, diğer kullanıcıların profillerine de ulaşabilirler.

FRİNG

FRİNG adlı programı ise cep telefonuna ücretsiz olarak yükledikten sonra yine ücretsiz olarak internet üzerinden diğer kullanıcılarla görüşme imkanı sunuyor. Ancak cep telefonu haricinde başka iletişim araçlarıyla veya bilgisayarlar başında bulunan kişilerle konuşabilmek için ayrı bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor. Google Talk ve Skype programlarını destekleyen FRİNG sayesinde Google Talk ve Skype programlarındaki hesabınızı cep telefonunda aktif hale getirerek, listenizde bulunan kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.