Milli Mücadele’de Eskişehir Paneli

"Milli Mücadele’de Eskişehir" Paneli

Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş" programları kapsamında “Milli Mücadele’de Eskişehir” paneli düzenlendi.Programın 3. gün...

A+A-

Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş" programları kapsamında “Milli Mücadele’de Eskişehir” paneli düzenlendi.

Programın 3. gününde Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcıları, "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş" ekibi ve vatandaşlar katıldı.

KURTULUŞ SAVAŞINI ÖZÜMSÜYORUZ

Panel öncesinde konuşma yapan Başkan Kurt, "3 gündür yoğun bir şekilde Ulusal Kurtuluş Savaşımızı özümsüyoruz, tartışıyoruz, değerlendiriyoruz ve düşünüyoruz. Aynı zamanda bizim dışımızdaki vatandaşlarında düşünmesini sağlıyoruz. Bu panel Eskişehir açısından önemli bilgiler edinebileceğimiz bir panel olduğunu düşünüyorum. 1920’li yıllarda olumsuz koşullara rağmen bu halkı örgütleyebilenler çok önemli kişilerdir. Bu önemli kişilerin etrafında örgütlenen halkta çok önemli diye düşünüyorum. Biz böyle bir örgütlenmeyi yapamıyoruz, ikna edemiyoruz. Fakat ikna etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Moderatörlüğünü Doç. Dr. Cezmi Karasu’nun yaptığı ve panelistler Doç. Dr. Mesut Erşan, Yard. Doç. Dr. Volkan Marttin’in katıldığı “Milli Mücadele’de Eskişehir” konulu panelde Milli Mücadele, Eskişehir, Kuvai Milliye, Kurtuluş Savaşı, ve savaşın ilk yılları, ilk işgaller, Mondros Ateşkes Antlaşması gibi konular gelen konuklara anlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.