1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. ODTÜ Mimarlık Öğrencileri Kars’ta
Migros Çocuk Tiyatrosu’nun Yeni Oyunu “Uyanık Şekerci” Kars’ta

Migros Çocuk Tiyatrosu’nun Yeni Oyunu “Uyanık Şekerci” Kars’ta

Migros Çocuk Tiyatrosu ‘Uyanık Şekerci’ oyununu 19 Ekim 2014 tarihinde Kars’ta çocuklarla buluşacak.

A+A-

- Migros Çocuk Tiyatrosu ‘Uyanık Şekerci’ oyununu 19 Ekim 2014 tarihinde Kars’ta çocuklarla buluşacak.

Migros Çocuk Tiyatrosu, kültür ve sanatla iç içe büyüyen yaratıcı çocuklar yetiştirmek, onların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. 2014-2015 sezonunda “Uyanık Şekerci” oyunu ile Türkiye’nin yedi farklı bölgesinde ücretsiz olarak gösterilecek oyun, 17 Ekim’de Erzincan’da, 18 Ekim’de Erzurum’da ve 19 Ekim’de Kars’ta çocuklara tiyatro ile buluşturacak.

Türkiye’nin tiyatro ile ilgili en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan “Migros Çocuk Tiyatrosu” her yıl aynı heyecan ve aynı coşkuyla perdelerini açıyor. Migros Çocuk Tiyatrosu, “El Ele Geleceğe” sloganı ile bugüne kadar binlerce çocuğu tiyatro ile buluşturdu. Migros, bununla birlikte 20 yıldır Devlet Tiyatrosu iş birliği ile 23 Nisan’ı kapsayan iki haftalık süreçte de, çocukları ücretsiz sahnelenen oyunlarına davet etti. Migros, bundan on yıl önce sürdürülebilir bir çocuk tiyatrosu kurma yolundaki adımını değerli tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu ile attı. Enis Fosforoğlu, Migros Çocuk Tiyatrosu’nun oyunlarını yazıyor ve yönetiyor. Sosyalleşme sürecindeki çocukların, kültür ve sanat faaliyetleriyle buluşmasını sağlamanın, sağlıklı gelişimleri için çok önemli olduğunun her zaman bilincinde olan Migros Çocuk Tiyatrosu, çalışmalarına on yıldır bu bilinçle yön veriyor.

İYİ YAŞAMIN SIRRI, İYİ BESLENMEKTEN GEÇER!

Enis Fosforoğlu’nun yazıp yönettiği “Uyanık Şekerci” adlı oyun, iyi yaşamın temellerinin iyi beslenerek atılabileceğine değiniyor. Oyun, bir okulda geçiyor. Öğretmen, doğru beslenmenin nasıl olması gerektiğini ayrıntılarıyla öğrencilerine anlatıyor. Oyunda, iyi yaşam için dengeli beslenmenin önemi, vitamin, protein ve karbonhidrat içeren gıdalar ve vücuda yararları anlatılıyor. Ayrıca iyi yaşam için hareket etmenin önemine de değinen oyun, komik diyaloglarla çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.

“UYANIK ŞEKERCİ” OYUNU, 7 AY SÜRESİNCE, TÜRKİYE’NİN 7 BÖLGESİNDE BİNLERCE ÇOCUKLA BULUŞUYOR

Türkiye’nin yedi farklı bölgesinde gösterilecek oyun bu ay, 17 Ekim’de Erzincan’da, 18 Ekim’de Erzurum’da ve 19 Ekim’de Kars’ta çocuklarla buluşuyor. Yedi aylık gösterim süresi boyunca binlerce çocuğa ulaşacak olan oyunun davetiyeleri tamamen ücretsiz olarak Migros mağazalarından temin edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.