1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış Şehitleri ANILACAK
Meteoroloji’den Sel Uyarısı

Meteoroloji’den Sel Uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bölgede beklenen şiddetli yağış sonrası yaşanabilecek çığ, su taşkını ve sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

A+A-

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süredir sağanak görülen bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneybatıdan hafif, zaman zaman orta, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetlice (40-60 kilometre/saat) esecek.Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da 4, Kars, Ağrı ve Tunceli'de 8, Ardahan ve Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 14 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Iğdır ve Erzincan'da 23, Tunceli'de 22, Ardahan'da 18, Ağrı'da 16, Kars'ta 15 ve Erzurum'da 14 derece olması öngörülüyor.

Iğdır'da Sel Uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Iğdır'da beklenen şiddetli yağış sonrası yaşanabilecek çığ, su taşkını ve sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 8 Mayıs 2018 Salı günü, Normal gök gürültülü ve sağanak yağış, kuvvetli rüzgar olacağı, oluşması olası riskler, ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler