1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tunceli'de Yeni Doğmuş Dağ Keçileri
Metal İşçilerine Getirilen Grev Yasağına Tepki

Metal İşçilerine Getirilen Grev Yasağına Tepki

Metal-İş Sendikasının 22 işyerinde önceki gün başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanması Adıyaman İşçi Birliği yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

A+A-

- Metal-İş Sendikasının 22 işyerinde önceki gün başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanması Adıyaman İşçi Birliği yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Adıyaman Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması yapan Adıyaman İşçi Birliği, yasaklamanın kabul edilemez bir gelişme olduğu vurguladı.

İşçi Birliği adına Tüm-Köysen İl Temsilcisi Ramazan Gökay basın açıklaması yaparak, hükümeti eleştirdi.

Ramazan Gökay açıklamasında şunları dile getirdi:

“Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu 22 işyerinde önceki gün başlayan grevin Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanması kabul edilemez bir gelişmedir. Daha grevin ikinci gününde Patronların imdadına bakanlar kurulu yetişti. Metal grevini yasaklayan hükümet kimin hükümeti olduğunu bir daha gösterdi.

Hükümet daha önce de Hava İş’te örgütlü hava işçilerinin, Tek Gıda İş’te örgütlü çay işçilerinin grevini ve Kristal İş’te örgütlü cam işçilerinin grevini yine ulusal güvenlik gerekçesini ileri sürerek yasaklamıştı. Anlaşılan o ki işçilerin ve emekçilerin en küçük hak talebi ulusal güvenliği değil, ama Hükümeti ciddi bir biçimde rahatsız etmektedir.

Bu yasaklama kararı Hükümetin işçiyi değil MESS patronlarının çıkarını öncelikli gördüğünün açık bir kanıtı olmuştur. Bir süre önce Türk Metal’in imzasıyla sözleşme süresinin üç yıla çıkarılması ve ücretlerdeki erimeye karşı grevden başka seçeneği kalmayan Birleşik Metal İş’te örgütlü işçilerin grevini yasaklayarak hükümet, işçi ve emek düşmanı bu işbirliğini bir kez daha göstermiştir.

Metal işçilerinin bu itirazlarının ‘milli güvenliği tehlikeye düşürdüğü’ gerekçesiyle grevi yasaklayan Bakanlar Kurulu, aslında temsilciliğini yaptıkları patronların ve sermaye sahiplerinin tehlikede olduğunu vurgulayarak metal grevini yasaklamışlardır.

Bu yasak sadece metal işçisinin grevine değil, demokratik Türkiye mücadelesine, ezilen, hor görülen, ötekileştirilen, hakkını arayan toplumun her kesimine konulmuş bir yasaktır.

Buradan Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Metal işçilerinin grev hakkına dokunulamaz. Metal işçisinin mücadelesi hepimizin mücadelesidir.”

Basın açıklamasının okunmasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.