MESAM'da Kayyum Yönetimi Devrildi

MESAM'da Kayyum Yönetimi Devrildi

MESAM 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçildi.

A+A-

Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçildi. Seçimlerde Arif Sağ 328, Cahit Berkay 366 oy alarak seçimden galip ayrıldılar. 11 kişilik yönetim kurulu 10 erkek bir kadından oluşuyor.

MESAM Olağanüstü Genel Kurulu’ndan bir gün önce Arif Sağ’ın da aralarında bulunduğu 30’a yakın üye ihraç edilmişti.

İhraç haberinin ardından Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa’nın imzasıyla yayınlanan açıklamada, ihracın en büyük sebebinin bu üyelerin genel kurula girmelerini engellemek olduğu ve hukuksuzluğu vurgulanmıştı.

Dün (31 Mayıs 2018) saat 11.00 sıralarında başlayan genel kurul divan seçimi ile başladı. MESAM’dan ihraç edilen ekip ise otelin lobisinde divan seçiminden çıkacak kararı bekledi. Otelin önünde ve lobisinde ise çok sayıda sivil ve üniformalı polisin güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Üyelerden Coşkun Sabah’a tepki

MESAM’ın Kayyım Başkanı Coşkun Sabah, divan seçilmeden önce konuşma yaptı. Üyeler, Sabah’ın divan seçimi öncesinde konuşmasının usule uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Divan üyelerinden atılan üyeler için yönerge

Divana seçilen üyeler kayyımın attığı üyelerin geri alınabilmesi yönünde yönerge verdi. Yönerge yüzde 62 oyla kabul edildi. İhraç edilen üyeler genel kurula geri döndü.

Kayyumculardan basın açıklaması

Coşkun Sabah başkanlığında salonu terk eden geçici yönetim basın açıklaması yaptı. İhraç edilen isimlerin geri gelmesi ile ilgili oylama yapılmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Recep Ergül, “Sayın Arif Sağ ve 11 kişi Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edildiler. Haysiyet Kurulu kararları yargıya açıktır. Arkadaşların yargıya başvurup tedbir kararı almaları mümkündü ancak Genel Kurul Haysiyet Kurulu kararlarını iptal edemez. Gücü eline geçiren burada her türlü hukuksuzluğu yapıyor. Bir diğer konu 116 sahte üye tespit edildi. Bu sahte 116 üyeyi tekrar içeri alıyorlar. Biz bu hukuksuzluğa meydan vermemek için ve aynı zamanda burada çıkabilecek olayların da önüne geçmek için topluca yaklaşık 350 kişi olarak bu genel kurulu terk ediyoruz” dedi.

mesam-secim.jpg

Yeni yönetim

Yüzde 62 oyla üyelikleri geri verilen Arif Sağ ve ekibi,  Yönetim Kurulu oylamasının sonunda yeniden yönetime geçti. Yönetime geçen isimler şu şekilde: 

  1. A. Cahit Berkay
  2. Arif Sağ
  3. Ali Haydar Timisi
  4. Elif Nun İçelli
  5. Metin Karataş
  6. Ali Rıza Binboğa
  7. Celal Ulusu
  8. Ali Yavuz
  9. Ali Rıza Erdoğan
  10. Ahmet Can Akyol
  11. Faruk Demir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.