Melih Gökçek İstifa Etti

Melih Gökçek İstifa Etti

Melih Gökçek, 23,5 yıldır sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.

A+A-

Melih Gökçek, 23 yıl 7 aydır sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.

Gökçek, Belediye Meclisi’nde saat 14.00’te basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ilk bölümünde belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Gökçek, ikinci bölümünde istifa konuşmasını gerçekleştirdi.

Başarısız olduğunu ya da yorgun olmadığını söyleyen Gökçek, Erdoğan’ın emriyle görevden ayrıldığını söyledi ve ekledi: “Benim için emir demiri keser.”

Konuşmasını “Bizden gibi görünen ama görevleri Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan fitnecileri helak et ya Rabbim” diyerek bitiren Gökçek özetle şunları söyledi:

“Emir demiri keser”

“Genel Başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir.

“Bazıları benim yoğun bir tepki koyacağımız düşünüp olayı kaşıdılar. Dikkat ederseniz çok tweet atan Gökçek cevap bile vermedi.

“Melih Gökçek'in sessizliğin nedeni neydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum. Benim davamda nefse uymak yoktur. Şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Emir demiri keser.

“Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Ben istifa etmezsen inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum.

“Başarısız ya da yorgun olduğum için değil…”

“Başarısız olduğumu düşündüğüm, yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum.

“Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu.

“Recep Tayyip Erdoğan demek mazlumların sahipsiz kalmaması demektir.

“Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum.

“Soruşturmalardan korktuğum söyleniyor”

“Bazıları, soruşturmalardan korktuğum için istifa ettiğimi söylüyor. Benim 23 yıldır dokunulmazlığım yok.

“Benim hakkımda iftira niteliğindeki haberler yapan gazetecilere seslenmek istiyorum. Ben dava adamıyım, her olayda çizgim aynı olmuştur.

“Liderimize zarar vermek, İslam alemine zarar vermek”

“Dünkü duruşumun anlamı neyse, istifamın anlamı da odur. Liderimize ve onun siyasetine zerre kadar zarar vermeyi, tüm İslam alemine verilecek zarar kabul ederim.

“23.5 yıl aralıksız sürdürdüğüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığıma veda ediyorum. 

“Helak et”

“Sözlerimi bir dua ile sonlandırmak istiyorum.

“Bizden görünüp bizden olmayan, görevleri Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan fitnecileri helak et ya Rabbim.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın talebiyle AKP il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerde çok sayıda kişi istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası sonrası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifalarının Erdoğan tarafından istendiği gündeme geldi.

Gökçek'in istifasının istendiğine dair iddialar için 3 Ekim günü açıklama yapan Erdoğan "Şu an yok, ama olmayacağı anlamına gelmez" dedi.

Bir gün sonra, 4 Ekim’de açıklama yapan Gökçek, Erdoğan tarafından istifasının istendiği yönündeki iddialar için “fitne” derken, Erdoğan'a destek olmanın her Müslümanın görevi olduğunu söyledi.

Erdoğan 5 Ekim günü İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, istifa konusunun gündeme gelmesi üstüne “Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama makamın boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor?” dedi.

Gökçek, Erdoğan’la 5 Ekim akşamı cumhurbaşkanlığında biraraya geldi.

Görüşme sonrası Twitter’dan 6 Ekim sabahı açıklama yapan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir’in devam eden bazı projeleri hakkında bilgi verdim” dedi.

Erdoğan, ilk kez 15 Ekim’de Polonya dönüşü uçakta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifalarının istendiğini kamuoyuna açıkladı. Erdoğan başkanların istifa etmemesi halinde “neticesinin ağır olacağını” söyledi.

23 Ekim akşamı Erdoğan’la bir kez daha görüşen Gökçek, daha sonra 28 Ekim Cumartesi günü düzenleyeceği basın toplantısıyla istifa edeceğini açıkladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.