1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Covid-19 Kars | Şüpheli Hasta Tedaviden Kaçtı
Marmaris’te “Doğu’ya Dokunmak”

Marmaris’te “Doğu’ya Dokunmak”

12 fotoğrafçının Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki tarihi ve turistik mekanlar ile sosyal yaşama dair çektiği fotoğraflar, “Doğu’ya Dokunmak” adıyla Marmaris’te düzenlenen 1.Ulusalarası Fotoğraf Festivali kapsamında sergilendi.

A+A-

- Serhat Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla bölgeye gelen 12 fotoğrafçının Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki tarihi ve turistik mekanlar ile sosyal yaşama dair çektiği fotoğraflar, “Doğu’ya Dokunmak” adıyla Marmaris’te düzenlenen 1.Ulusalarası Fotoğraf Festivali kapsamında sergilendi.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın davetlisi olarak bölgeye gelen Uluslararası savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Hürriyet Gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt, Sabah Gazetesi fotoğraf editörü Kutub Dalgakıran, Zaman Gazetesi fotoğraf editörü Selahattin Sevi, Milliyet Gazetesi foto muhabiri ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercan Arslan ile aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Kamil Fırat, Anadolu Ajansı eski fotoğraf müdürü Abdurrahman Antakyalı, Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler ile Hüseyin Demirci, İnstagram Şampiyonu olarak tanınan ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven, fotoğrafçı ve kreatör Hasan Şenyüksel, fotoğraf sanatçısı Murat Kaya ile SERKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel’den oluşan fotoğrafçı grubu Ocak ve Haziran aylarında illerin tarihi ve turistik mekanları ile sosyal yaşamını fotoğrafladı.

“Doğu’ya Dokunmak” adıyla 67 fotoğraftan oluşan sergi, Marmaris Belediyesi’nce düzenlenen 1.Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında Blue Port Alışveriş Merkezi’nde fotoğraf severlerle buluştu. 17 Kasım’da açılan sergiyi festivale katılan çok sayıda yerli ve yabancı fotoğrafçı gezdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kamil Fırat’ın bölgeyle ilgili yorumu ve bölge fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Fırat, bölgeyi “Bir Bilinene Yolculuk. Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan. Yüksekliklerin, düzlüklerin ve gökyüzünün birbirini var ettiği güzel coğrafya! İnsanın dokunduğu, dokunma duygusunun atmosfer olduğu Batının yanındaki Doğu! Kültürel göstergelerin yan yana olduğu, iç içe geçtiği ve en önemlisi, geçmişten bugüne akan zamanının kesintiye uğramamış ‘anı sandığı’ olarak değerlendirdi.

“Doğu’ya Dokunmak” adlı fotoğraf sergisi Aralık ayında düzenlenecek olan Bursa 5.Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında Bursalı fotoğraf severlerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.