1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. TİP'ten Hatay Kararı... Gökhan Zan'ın Adaylığı Geri Çekildi
Man Adası Belgeleri Basına Dağıtıldı

Man Adası Belgeleri Basına Dağıtıldı

Basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Tezcan, para transferi dekontlarının orjinallerini tek tek kameralara gösterdikten sonra dekontların ve swift mesajlarının tamamı basın mensuplarına dağıtıldı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptığını gösteren belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu belgeler basın mensuplarına dağıtıldı.

Para transferi dekontlarının orjinallerini tek tek kameralara gösteren Tezcan, daha sonra para hareketlerini gösteren swift mesajlarını da gösterdi ve şunları özetle söyledi:

“Savcılığa vereceğiz”

“Kıyameti kopardılar, telaş ediyorlar. Sahte dediler. Sahte diyenlere sesleniyorum; biz sahteyi bilmeyiz. Ama offshore adalarında iş tutmayı becerenler, sahte işlem yapmayı çok iyi bilecektir.

“Savcılık istemiş, vereceğiz onlara da.

“Hangi şirketi sattılar?”

“Dediler ki, şirket satışı. Kim söyledi? AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Biz sadece para gitti mi diye konuşurken, para geldi diyorlar.

“Şimdi o zaman şu sorunun cevabını vermek zorundasınız: Hangi şirketi sattılar? Bu şirketin ortakları kim? Sermayesi ne kadar bu şirketin? O satılan şirketlerin devir senetleri nerede? Ne zaman kurdunuz o şirketi? Ne kadar faaliyet yürütmüş, kazancı neymiş? Ne kadar vergi ödemiş? Beyannameleri neymiş? Nasıl kıymetli bir şirketmiş, bu değere nasıl ulaşmış?

“Erdoğan’a teşekkür ederiz”

“Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz, bu soruları sormamıza fırsat verdiler. Biz bir şirket satışı bilmiyorduk, Erdoğan sayesinde öğrendik.

“Bir de ticaret meselesi var. Bu nasıl ticaret? 1 Sterlin'lik şirket, 15 milyonluk ödeme. Bu nasıl ticaret?

“Yeni kutular gelir, yeni kutular açılır”

“Şimdi vatandaşlara soruyorum; vicdanı olan vatandaşlara soruyorum bunun için hesap kitap bilmeye gerek yok. Bu şirketin bütün varlığı 5 lira, bu şirket 15 milyon dolar ödüyor, 20 gün içerisinde ödüyor. Buralar offshore cennetleri…

“Kazım Öztaş kimdir? Önce Sıtkı Ayhan kuruyor, Kazım Öztaş'a satıyor. Öztaş, 20 gün içinde 15 milyon doları nasıl denkleştiriyor?

“Satışlardan sonra Bellway'in eski ve yeni ortakları, bunların ortakları başka ne işler yapmışlardır? Kamuoyu bunları merak ediyor. Bunlar ne kadar vergi ödemiş, ne kadar kazanç elde etmiş? Geliri ne? Bu basit bir ticari ilişki değildir. Okunmuş 1 dolarlar vardı, sihirli 1 sterlinler devrine geçtik. İnsanın aklına iki şey gelir; kara para aklama gelir. Ya da vergiden kaçınma gelir. Daha yeni kutular gelir, yeni kutular açılır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.