1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Mahmut Özer, ÖSYM Başkanı Oldu
Mahmut Özer, ÖSYM Başkanı Oldu

Mahmut Özer, ÖSYM Başkanı Oldu

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı görevine getirildi.

A+A-

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı görevine getirildi.

Mahmut Özer’in biyografisi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in atanmasının 6114 sayılı kanunun 4’üncü maddesi gereğince uygun görüldüğü belirtildi.

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut Özer, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etti. Temmuz 2010 itibarıyla Profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinden itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürüyordu.

Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan vekili olan Özer, şu ana kadar 24 yüksek lisans tezine ve 7 doktora tezine danışmanlık yaptı. SCI indeksli dergilerde 48 makalesi, ulusal hakemli dergilerde 18 makalesi, 3 uluslararası kitap bölümü, 3 ders notu, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve basılmış 110 bildirisi bulunuyor.

Özer’in yayınlamış olduğu makalelere Eylül 2017 itibariyle 772 atıf (Web of Science) yapıldı. Alanı ile ilgili çok sayıda yayını olan Özer’in ayrıca yükseköğretimle ilgili yayınları ve “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” ve “Türkiye’nin İnsan Kaynağının Belirlenmesi” başlıklı ortak yazarlı kitapları bulunuyor. 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yaptı.

TÜBİTAK tarafından çıkarılan ve Science Citation Index (SCI) kapsamında taranan Turkish Journal of Electrical Engineering & Computer Sciences dergisinin baş editörü olarak görev yapan Özer’in İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul üyeliği görevleri de bulunuyor.

Mahmut Özer evli ve 3 çocuk babası.

Mahmut Özer, ÖSYM Başkanı Oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.